« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
BAŠ TAKO!

Zaštitite kosu od ljetnih problema

Kosa će se prvo vidjeti na vama, pa će uzalud biti brončani ten i utegnut struk ako vam na glavi stoji nešto što izgleda kao slama na strašilu

Kosu ljeti treba čuvati
Kosu ljeti treba čuvati (Arhiva)
Više o

kosa

,

ljeto

,

maska za kosu

,

zaštita kose

Kosa je ljeti izložena raznim izazovima, od klora preko mora do sunca i visokih temperatura koje će, zajedno sa solju i vjetrom, učiniti da se isuši, izgubi sjaj i počne pucati.

Naravno, to je ono što će se prvo vidjeti na vama, pa će uzalud biti brončani ten i utegnut struk ako vam na glavi stoji nešto što izgleda kao slama na strašilu.

Kako biste učinkovito zaštitili kosu i izbjegli potrebu za drastičnim rezovima u frizerskom salonu nakon godišnjeg odmora, evo nekoliko savjeta kako zaštititi kosu od ljetnih vremenskih (ne)prilika.

Zaštita kose ljeti:

Blagi šampon - priuštite i svojoj kosi godišnji odmor pa ju perite rjeđe, no što to činite inače. Koristite blagi šampon namijenjen vašem tipu kose.

Maska za kosu - more, sunce, vjetar i bazenski klor jako oštećuju kosu. Jednom tjedno nanesite masku za kosu.

Šešir, kapa, marama - zaštita kose ljeti ne može biti učinkovita bez šešira. Onaj širokog oboda pravi je izbor. Čuvat će od sunca kosu, lice i dekolte.

Zaštita kose ljeti ne traži puno truda, a ni novca stoga nema izlike da ne njegujete kosu na godišnjem odmoru - evo recepta za sjajnu masku za kosu:

Maska za kosu od kokosovog ulja

Sastojci

tri žlice kokosovog ulja
žlica meda
1 sirovo jaje

Priprema

Sastojke dobro izmiješajte dok ne dobijete jednoličnu masu, nanesite na kosu od korijena cijelom dužinom i ostavite da djeluje sat vremena. Isperite mlakom vodom.

05.07.2017. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno