« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
kapetan Sarajeva:

Zaštitari na stadionu u Širokom tukli i djevojke

Zaštitari na stadionu tukli su djevojke. Da možda i one nisu imale oružje? - pita se jedan Muhamed Alaim, kapetan Sarajeva

(Branimir Boban/Cropix)
Više o

huligani široki brijeg

,

neredi široki brijeg

,

široki brijeg

Uoči derbija ovog vikenda BiH Premierlige u Širokom Brijegu je doslo do velikih nereda u kojima je ubijen jedan navijač Sarajeva, a poslije svega donešena je odluka o odgodi utakmice. Policija je uspjela spriječiti paljenje benzinske crpke koja se nalazila u blizini, a jedan je navijač ubijen hicem iz vatrenog oruzja. Također, zapaljen je i jedan policijski automobil. Osim ubijenog navijača Sarajeva, više je osoba ranjeno zbog korištenja vatrenog oružja. Evo što o slučaju misli kapetan Sarajeva Muhamed Alaim:

Svi me pitaju ko je započeo nerede? Zar je to u ovom trenutku bitno? Jedan mladi život je ugašen. Ja sam svjedok onog što se dešavalo na ulicama Širokog. Prilokom našeg zagrijavanja čuli su se pucnjevi, ne jedan, nego rafali. Odmah sam istrčao na ulicu pored stadionu i doživio šok. Naši navijači ležali su povrijeđeni na ulici. Jedan navijač pored mene pao je kao pokošen, ne znam ni sam da li je pogođen metkom ili nečim drugim. Prišao sam mu. Okrenuo ga i doživio šok. Krv je šikljala na sve strane. Uspio sam skinuti majicu i staviti je na njegovu ranu. Vjerujte mi da još uvijek ne mogu da dođem sebi. Djeca našeg grada napadnuta su, na njih je pucano iz vatrenog oružja i sada kada vidim izvještaje MUP-a dođe mi da plačem“, rekao je Muhamed Alaim, kapetan nogometnog kluba Sarajevo za portal Sportsport.ba.

„Ne mogu da dođem sebi. Tukli su naše navijače, pucali su na njih. Izašli smo na zagrijavanje kada mi je jedna djevojka prišla i molila me da im pomognem. Zaštitari na stadionu tukli su djevojke. Da možda i one nisu imale oružje?“

U medijima se špekulira s raznim informacijama. Izgleda da ćemo opet imati minimalno dvije istine o događanjima u Širokom, ali postavlja se pitanje ima li smisla uopće nastavljati s natjecanjem.

„Ja stvarno ne znam šta i kako dalje. Siguran sam da ovo što smo mi i naši navijači doživjeli nema nigdje. Bole me laži koje se pojavljuju u medijima. Kako bi se opravdalo ubojstvo pojedinci se služe sa lažima. Samo u filmovima se može vidjeti da netko pokušava oteti pištolj policajcu, e to je priča koja kruži kako bi se opravdao ovaj zločin. Ponavljam, svjedok sam događaja i šokiran sam sa onim što sam vidio. Pa tukli su djevojčice od 16 godina. O čemu više da pričamo. Mi smo uz naše navijače, danas u 12 zajedno sa njima ćemo na proteste, a revanš susret Kupa nećemo igrati, a sam sebi postavljam pitanje da li uopće treba igrati prvenstvo. Ali još uvijek na to nemam odgovor“, rekao je u jednom dahu kapetan momčadi s Koševa, Muhamed Alaim, za SportSport.ba.

05.10.2009. 11:42:28
Novi komentar
nužno
nužno