Zašećereni napitci loši su za srce
Već nakon dva tjedna redovite konzumacije zašećerenih napitaka rizik za razvoj bolesti srca se povećava, pa stvarno pripazite što pijete
Konzumacija zašećerenih napitaka može već u roku od 2 tjedna dovesti do povećanja čimbenika rizika za bolesti srca, pokazalo je istraživanje provedeno na Sveučilištu Kalifornija.
Što je još gore, potpuno je nevažna dob i zdravlje, tako da se ovaj rezultat pokazao i kod zdravih mladih osoba, naročito muškaraca, i to bez obzira na njihovu trenutnu tjelesnu masu.
Ovo je istraživanje po prvi put jasno pokazalo izravnu povezanost između veće količine dodanog šećera u ovakvim napicima i povećanja čimbenika rizika za bolesti srca.
Riječ je o pokazateljima poput koncentracije tzv. lošeg (LDL) kolesterola, triglicerida i urične kiseline.
Kako su ranija istraživanja već pokazala da postoji veza između povećanja unosa šećere i rasta izgleda za smrt od bolesti srca, vjerujemo da je svima jasno kakva pića trebaju zaobilaziti u širokom luku.
Novi komentar