« Film
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
PREDANOST I STRAST

ZagrebDox i Nenad Puhovski dobili godišnju nagradu EDN-a

Izuzetan doprinos razvijanju europske dokumentarističke kulture.

Nenad Puhovski
Nenad Puhovski (Neja Markičević, CROPIX)
Više o

ZagrebDox

,

Nenad Puhovski

,

EDN

,

European Documentary Network

,

ZagrebDox Pro

,

dokumentaristička kultura

,

godišnja nagrada

Krovna udruga europskih dokumentarista EDN-a (European Documentary Network) dodijelila je godišnju nagradu za "izuzetan doprinos razvijanju europske dokumentarističke kulture", festivalu ZagrebDox i Nenadu Puhovskom, priopćeno je danas iz ZagrebDox-a.

"U samo pet godina, ZagrebDox se razvio u važan festival dokumentarnih filmova, a u sklopu njega održava se i ZagrebDox Pro, okupljalište profesionalaca dokumentarnog filma. Zahvaljujući ZagrebDoxu i ZagrebDox Pro-u, filmovi, projekti i profesionalci iz regije uspostavljaju kontakt i dobivaju pažnju koju zaslužuju. Sve je to omogućila predanost i strast Nenada Puhovskog", stoji u obrazloženju nagrade, koja će biti uručena na Dokumentarnom festivalu u Solunu, 20. ožujka 2009.

Na petom ZagrebDox-u koji je završio u nedjelju, tijekom sedam festivalskih dana prikazano je više od 150 filmova autora iz više od 30 zemalja te održano 115 filmskih projekcija kojima je nazočilo više od 21 tisuća gledatelja, izvjestio je ZagrebDox.

Od 53 filma u konkurenciji, njih 33 dobilo je od gledatelja ocjenu 4 ili više, a niti jedan nije dobio ukupnu ocjenu manju od 3. (hina/metro-portal)

03.03.2009. 21:29:58
Novi komentar
nužno
nužno