« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
sramota u pragu

Zadarski i beogradski maturanti sukobili se zbog nogometa

Beogradski gimnazijalci navijali su za englesku nogometnu vrstu u utakmici s Hrvatskom, što je Zadranima bio razlog da ih počnu vrijeđati

(Getty Images)
Više o

sukob zadarskih i beogradskih maturanata

,

maturalac u Pragu

,

Svetko Perković

,

Pomorska škola u Zadru

Maturanti zadarske Pomorske škole koji su se prošlog tjedna u Pragu sukobili sa svojim beogradskim vršnjacima, nisu to učinili iz ideoloških razloga, već zbog nogometa.

Izjavio je to danas Svetko Perković, ravnatelj zadarske Pomorske škole.

Razlog napada na beogradske gimnazijalce, uz nezrelost i višak alkohola u krvi, bio je taj što su Beograđani navijali za englesku nogometnu reprezentaciju tijekom utakmice Engleske i Hrvatske na Wembleyju.

Ravnatelj osuđuje takvo ponašanje ali se ne namjerava ispričati beogradskim maturantima i njihovim profesorima.

- Ovome ne mislim pridavati dodatnu pozornost jer bi to, na žalost, neke moglo ohrabriti na ovakvo ponašanje. Da postoji bilo kakav ozbiljan razlog, ja bih se ispričao beogradskim maturantima i njihovih profesorima, ali ovome nije kumovala nikakva ideologija već dvije čaše pive previše i nedostatak zrelosti - kaže Perković.

Tijekom utakmice se popilo dosta alkohola, dobacivalo se koješta, a došlo je i do naguravanja.

Na kraju su Zadrani beogradske maturante odlučili dočekati ispred hotela i počeli ih vrijeđati na nacionalnoj osnovi, a naguravanje je zaustavila profesorica koja ih je potjerala u hotel. Srpski su učenici noć proveli u autobusu, jer su se bojali da će u hotelu nastradati.

- Takvo ponašanje je bilo neprikladno i ne može se opravdati, a učenici ne smiju zaboraviti da su u inozemstvu predstavljali i svoju školu i svoju zemlju. Kad utvrdim sve okolnosti, takvo ću ponašanje sankcionirati jer u ovakvoj situaciji ne zaslužuju pokroviteljski stav kakav inače imam prema svojim učenicima - dodaje ravnatelj Perković koji je na razgovor pozvao učenike koji su sudjelovali u incidentu, zajedno s njihovim roditeljima.

14.09.2009. 15:34:30
Novi komentar
nužno
nužno