« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
zima pred vratima

Uskoro počinje sezona grijanja

HEP-Toplinarstvo od utorka započinje razdoblje spremnosti za ogrjevnu sezonu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

HEP

,

HEP-Toplinarstvo

,

gradsko grijanje

,

grijanje u zagrebu

,

sezona grijanja

,

radovi na vrelovodu

,

grijanje u Sisku

,

grijanje u Osijeku

HEP-Toplinarstvo započinje novu sezonu grijanja u kojoj će toplinsku energiju isporučivati za približno 122.000 potrošača, izvijestio je HEP.

Područje nadležnosti HEP-Toplinarstva uključuje gradove Zagreb, Zaprešić, Samobor, Veliku Goricu, Osijek i Sisak.

Prema Općim uvjetima za opskrbu toplinskom energijom, 15. rujna započinje razdoblje spremnosti za sezonu grijanja.

Kada vanjske temperature zraka padnu ispod 17°C, automatska regulacija u toplinskim stanicama pokrenut će proces grijanja.

Krajem prošlogodišnje sezone potrošači su bili obaviješteni da se svi radovi na kućnim instalacijama trebaju obaviti do 15. rujna ove godine jer tad toplinski sustav mora biti spreman za grijanje.

"Ovim putem podsjećamo predstavnike suvlasnika u zgradama gdje još uvijek traju popravci i zamjene dotrajalih kućnih instalacija grijanja da što prije završe s radovima kako bi u slučaju pada vanjske temperature i u tim zgradama mogli uključiti grijanje. Također, molimo predstavnike suvlasnika da po završetku svih radova dostave HEP-Toplinarstvu pisanu potvrdu da su radovi uspješno obavljeni i da su unutrašnje instalacije spremne za preuzimanje toplinske energije. Napominjemo da potrošači koji imaju dugovanja za isporučenu toplinsku energiju, ista što prije trebaju podmiriti kako bismo i njima pravovremeno uključili grijanje", izjavio je Robert Krklec, direktor HEP-Toplinarstva.

Tijekom perioda van sezone grijanja obavljeni su radovi remonta određenih toplinskih instalacija i postrojenja.U projektu rekonstruiranja vrelovodne mreže, zamijenjeno je  oko 8 kilometara trase samo u Zagrebu i još 4,5 kilometara u Osijeku.

Time su zadovoljeni svi uvjeti za sigurnu opskrbu toplinom u predstojećoj sezoni. Iz HEP-Toplinarstva se još jednom zahvaljuju građanima Zagreba na razumijevanju i velikom strpljenju tijekom radova na obnovi vrelovodne mreže.

14.09.2009. 15:41:32
Novi komentar
nužno
nužno