« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
NAJAVE

WordCamp Zagreb od 1. do 3. rujna

Trodnevno okupljanje hrvatske WordPress zajednice, WordCamp, ovaj tjedan u Zagrebu: više od 300 prijavljenih, velik interes za besplatne radionice otvorene svima

Prijavite se na besplatne radionice
Prijavite se na besplatne radionice (Arhiva)
Više o

WordPress

,

WordCamp Zagreb

WordCamp Zagreb, najveće godišnje okupljanje WordPress zajednice u Hrvatskoj, održat će se ove godine po prvi puta u Zagrebu, od 1. do 3. rujna, sa središnjim konferencijskim danom, 2. rujna, u Muzeju suvremene umjetnosti. WordCamp Zagreb organizira hrvatska WordPress zajednica u suradnji s WordPress Foundation - fondacijom koja se brine o razvoju WordPressa na svjetskoj razini.

Nakon dva izuzetno uspješna godišnja izdanja hrvatskog WordCampa - WordCampa Rijeka 2015. i WordCampa Split 2016. - koja su zajedno okupila više od 500 sudionika čiji su profesionalni život ili hobi vezani uz WordPress, organizatori vjeruju da će prvi zagrebački WordCamp biti dosad najveće pojedinačno događanje u Hrvatskoj vezano uz WordPress. To potvrđuje i više od 300 sudionika koji su se dosad registrirali za WordCamp Zagreb, te izuzetno velik interes za besplatnim radionicama koje se također održavaju u sklopu WordCampa. Značajan broj sudionika te velik broj predavača ponovno na WordCamp dolazi iz inozemstva.

WordCamp Zagreb i ove se godine tradicionalno održava tijekom tri dana. Središnji konferencijski dan, 2. rujna, bit će obilježen predavanjima vrhunskih domaćih i međunarodnih predavača, od kojih su mnogi na WordCamp događanjima u drugim zemljama proglašeni najboljim predavačima.

Fokus će biti na temama poput funkcionalnog, modernog web dizajna, različitim načinima implementacije WordPressa za pojedine web funkcionalnosti i novim rješenjima vezanim uz WordPress. Potpuni pregled svih predavanja, uz mogućnost kupovine ulaznica po simboličnoj cijeni prihvatljivoj i dostupnoj svima, nalazi se na: https://2017.zagreb.wordcamp.org/.

Po prvi puta na WordCampu, tijekom glavnog konferencijskog dana bit će organiziran i poseban program aktivnosti za djecu čiji roditelji sudjeluju na WordCampu. Posebnu cjelodnevnu, interaktivnu igraonicu kroz koju će djeca razvijati svoje grafomotoričke sposobnosti organizira udruga aRTiS INcludum (http://artisincludum.hr/).

Dan prije glavnog konferencijskog dana, 1. rujna, WordCamp Zagreb organizira niz radionica namijenjenih polaznicima različitih razina znanja - od onih koji WordPress koriste za objavljivanje vlastitih sadržaja i uređivanje web stranica pa do programera i drugih stručnjaka u području web developmenta.

Radionice su besplatne i otvorene za sve zainteresirane polaznike koji su se tijekom proteklih tjedana registrirali za sudjelovanje, a tematski su vezane kako uz sam WordPress, tako i uz ostala područja vezana uz prisutnost na webu, poput internetskog marketinga i analitike. Kao posebnu zanimljivost, valja istaknuti da će biti održane i radionice o WordPressu za djecu, i to na hrvatskom i engleskom jeziku.

Treći dan WordCampa Zagreb, 3. rujna, također će već tradicionalno biti posvećen onima koji sudjeluju u razvoju samog WordPressa, njegovih modula ili lokalizaciji na hrvatski jezik. Contributor Day proteklih je godina okupio pedesetak sudionika iz cijele zemlje kojima je ovaj dodatni dan druženja prilika za dogovor i razmjenu konkretnih iskustava uživo.

 

WordPress zajednica ključ je uspjeha ove open source platforme. WordPress je najpopularnija svjetska platforma za objavljivanje sadržaja na webu koju trenutačno koristi više od 27 posto svjetskih internet stranica, odnosno oko 60 milijuna web stranica različite namjene - od osobnih blogova preko portala raznih vrsta do e-trgovina. Od 2003. godine kada je nastao, WordPress je postao jedan od najvažnijih svjetskih open source projekata kroz koji se demokratizira online izdavaštvo te se promiču vrijednosti zajedničkog rada i doprinosa projektima otvorenog koda.

Razgranata, neformalna WordPress zajednica, koja rado pomaže drugim korisnicima WordPressa prilikom implementacije web projekata, razvija dodatne programske module ili prevodi WordPress na druge jezike jedan je od glavnih razloga globalnog uspjeha WordPressa.

Krovna okupljanja na razini gradova, odnosno u slučaju Hrvatske na nacionalnoj razini kroz ovogodišnji WordCamp Zagreb, središnja su mjesta druženja, razmjene iskustava, učenja i ostvarivanja novih kontakata.

 

Pokrovitelji WordCampa Zagreb

Održavanje WordCampa Zagreb svojim su pokroviteljstvom pomogli Convertiv, Neuralab, Databox, Algebra, AM2 Studio, Captain Form, JetPack, WooCommerce, GoDaddy, BlueHost, WPML i Weglot.

Medijski pokrovitelji WordCampa Zagreb su Večernji list i Poslovni dnevnik, Netokracija, te magazini Bug i Mreža.

Više informacija o WordCampu Zagreb možete pronaći na službenoj web stranici WordCamp Zagreb, https://2017.zagreb.wordcamp.org/, gdje se mogu kupiti i ulaznice za glavni dan konferencije.

28.08.2017. 14:30:00
Novi komentar
nužno
nužno