« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
POSLOVANJE

HTC može prodati Vive Business ili cijelu tvrtku

Osim negativnog poslovanja u mobilnoj tehnologiji, izgleda nije bolja situacija s HTC Vive uređajem virtualne stvarnosti

HTC na prekretnici?
HTC na prekretnici? (HTC)
Više o

HTC

,

Vive Business

HTC danas ima udio na tržištu pametnih telefona manji od 2 posto. Također, nedugo objavljeni financijski rezultati za drugi kvartal 2017 godinu pokazuju kako su već deveti kvartal u gubitku.

Iako je HTC U11 bio dobro primljen, strategija tajvanske tvrtke nije uspjela privući pravu publiku kako bi se povećali prihodi. Analitičari očekuju da će treći kvartal također zabilježiti negativan trend.

Od lipnja 2017. do srpnja, prihod tvrtke pao je 10,16 posto, prodaja u srpnju također se smanjila za 2,06 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Također je bruto marža pala s 16,3 na 13,7 posto.

Osim negativnog poslovanja u mobilnoj tehnologiji, izgleda nije bolja situacija s HTC Vive uređajem virtualne stvarnosti. Iako posao rade jako dobro, bore se za stjecanje dobiti. Prema pisanju Bloomberg News, od 25. kolovoza, HTC razmatra s konzultantima uvođenje strateških investitora, kojim bi prodali dio Vive poslovanja, pa čak i cjelokupno poslovanje tvrtke. Neimenovani izvor je rekao, da HTC još uvijek nije napravio formalnu odluku, ali sve su opcije otvorene. Pa čak i ona o prodaji i mobilnog poslovanja.

U jednom intervjuu objavljenom ovih dana, IDC voditelj istraživanja Ramon Ljame je rekao:

Na tržištu Android pametnih telefona konkurencija je žestoka. Uz Apple i Samsung, HTC-u je posljednjih godina bilo tako teško ostati u high-end segmentu, a Kineski proizvođači su žestoka konkurencija koja otežava bilo kome dominantnost u low-end tržištu. Ako se sada pitate, koja bi tvrtka kupila HTC mobilno poslovanje, nameće se logički odgovor - netko od kineskih proizvođača"

Mi bi nadodali, možda bi kupac mogao biti Google, jer bi tako dobili samostalnost u proizvodnji Pixel pametnih telefona i mogli se posvetiti više Androidu i ostalim aktivnostima Alphabet Inc kompanije  koja služiti kao holding kompanija i konglomerat sa direktnim posjedovanjem nekoliko kompanija koje su bile u vlasništvu Googla, uključujući i sam Google.

Piše: Sanja Ledinek
29.08.2017. 09:31:00
Novi komentar
nužno
nužno