« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu
MLJAC

Vrijeme je za - zelje!

Zelje je odlično i za zaustavljanje dijareje jer je bogato elektrolitima koji se u ovim stanjima pojačano gube (prije svega natrij, kalij i magnezij)

Vrijeme je za zelje ;)
Vrijeme je za zelje ;) (Arhiva)
Više o

kupus

,

želje

Zelje ima snažna diuretska svojstva, te pomaže kod detoksikacije urinarnog trakta i problema s infekcijama mokraćnih kanala. Ono je poznati prirodni laksativ te omogućava čišćenje crijeva od toksina i parazita, prije svega jer je bogato biljnim vlaknima i olakšava tegobe kod zatvora.

S druge strane zelje je odlično i za zaustavljanje dijareje jer je bogato elektrolitima koji se u ovim stanjima pojačano gube (prije svega natrij, kalij i magnezij).

Zelje pomaže kod problema s anemijom izazvanom nedostatkom željeza (sideropenijska anemija), jer je izuzetno bogato ovim mineralom.

Ova biljka ima poznata protuupalna svojstva i jako je njeno antibakterijsko djelovanje, prije svega zbog visokih koncentracija vitamina C koje sadrži.

Zelje je odlična namirnica za prirodno jačanje imuniteta i obrambenih svojstava organizma, jer ima obilje vitamina i minerala u svom sastavu.

Zelje pomaže kod različitih problema i oboljenja kože te se upotrebljava kod raznih formi dermatitisa, zapaljenskih procesa (apscesi) i svraba.

Poznato je da je zelje jedan od najboljih prirodnih lijekova za tretman gastropareze, stanja koje odlikuje poremećaj nervnih signala u digestivnom traktu.

05.04.2023. 18:00:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    07.04.2023. 22:04
    zdravlje
Novi komentar
nužno
nužno