« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca

Vrijeme je za jesenski velesajam

Ovogodišnji, 84. Jesenski međunarodni zagrebački velesajam održava se od 16. do 21. rujna.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Marko Miščević, CROPIX)
Više o

Jesenski međunarodni zagrebački velesajam

,

Zagrebački velesajam

Na njemu će se predstaviti više od 1.500 izlagača iz Hrvatske i svijeta na osam specijaliziranih međunarodnih sajamskih priredbi, najavila je na današnjoj konferenciji za novinare direktorica Zagrebačkog velesajma (ZV) Katja Luka Kovačić.

JMZV se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Stjepana Mesića, koji će sutra i otvoriti sajam.

Prvog dana sajma održat će se i središnji poprati skup, susret gospodarstvenika i predstavnika Vlade, Hrvatski gospodarski forum na temu "Energetska strategija - temelj gospodarskog razvitka".

Prema najavama organizatora, ovogodišnji će jesenski sajam okupiti ukupno 1.523 izlagača, od čega 478 inozemnih iz 37 zemalja svijeta, koji će svoje proizvode, usluge i tehnologije predstaviti na izložbenom prostoru od oko 70 tisuća četvornih metara.

Najviše izlagača, njih 600-tinjak, okupit će sajam proizvoda i usluga ruralnih područja "Eko-Etno", dok će se na međunarodnom sajmu izuma, novih ideja, proizvoda i tehnologija "ARCA" predstaviti ukupno 428 autora iz Hrvatske i 12 zemalja s 317 inovacija.

Na međunarodnom sajmu građevinskih tehnologija, mehanizacije i prateće industrije "Contech", najavljuju organizatori, predstavit će se 143 izlagača, a na međunarodnom sajmu energetike, elektronike i automatizacije "Energetika" njih 112.

U sklopu JMZV-a održavaju se i međunarodni sajmovi odjeće, obuće i modnih detalja "Dani mode" sa 77 domaćih i inozemnih izlagača; ambalaže i pakiranja "Modernpack" s 53 izlagača te zaštite okoliša, ekotehnologije i komunalne opreme "EMAT" s 39 izlagača, dok će sajam upravljanja prometnim i logističkim sustavima "Promet i logistika" okupiti sedam izlagača iz Hrvatske i Slovenije.

Direktorica ZV-a posebice je istaknula kolektivne nastupe ukupno 167 izlagača iz 13 zemalja, među kojima su po prvi put Crna Gora i Rumunjska, ali i velike gospodarske sile, poput Brazila i Kanade, iz koje će se predstaviti Udruga poduzeća hrvatske dijaspore. (HINA)

15.09.2008. 14:27:03
Novi komentar
nužno
nužno