« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
in memoriam

Sabor se oprostio od Juraja Njavre

Predsjednik Sabora Bebić uputio brzojav sućuti obitelji Njavro

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Saša Midžor Sučić, CROPIX)
Više o

Juraj Njavro

,

in memoriam

Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić u povodu smrti dr. Juraja Njavre uputio je danas brzojav sućuti njegovoj obitelji u svoje i u ime svih zastupnica i zastupnika Hrvatskoga sabora dijeleći s njima tugu zbog trajnog i nenadoknadivog gubitka njihova supruga, oca, i dragog kolege.

"Odlaskom poštovanog kolege Njavre, Hrvatska je izgubila iskrenog i vjernog prijatelja, istaknutog domoljuba i ustrajnog promicatelja slobode i demokracije.

Svojim neumornim i predanim radom, uvijek i samo u interesu svih građana Republike Hrvatske, dr. Juraj Njavro dao je neizmjeran doprinos razvoju demokratske hrvatske države", ističe se u brzojavu.

"Nimalo se ne štedeći, početkom 90-tih, u prijelomnim trenucima za zemlju, unio je dio sebe u temelje nezavisne i samostalne Republike Hrvatske. Kao liječnik iskazao je neizmjernu požrtvovnost u vukovarskoj bolnici ostajući uz branitelje do samoga kraja. Briga za hrvatske branitelje ostati će njegova misija i u mirnodopskim vremenima.

Njegov će neizbrisiv trag ostati vječno u našem sjećanju. Molim Vas da u ime svih nas zastupnika u Hrvatskom saboru primite izraze najdublje i iskrene sućuti" stoji u brzojavu sućuti predsjednika Hrvatskog sabora Luke Bebića obitelji Njavro.

15.09.2008. 14:30:48
Novi komentar
nužno
nužno