« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
MLJAC

Vrijeme je za bundeve

Bundeva štiti zdravlje očiju, a odlična je jer je siromašna kalorijama i zasitna zbog čega se smatra idealnom namirnicom za mršavljenje

Stiglo je to doba godine... ;)
Stiglo je to doba godine... ;) (Arhiva)
Više o

bundeve

,

jela od bundeve

Za Indijance bundeva je bila važan izvor hrane jer im je pomagala da izdrže hladnu i dugu zimu, zbog čega su je predstavljali doseljenicima kojima je pak predstavlja nezaobilazan detalj blagdanskog stola za Dan zahvalnosti.

Ova namirnica idealna je za osobe koje pate od bolesti crijeva i želuca, a pomaže i kod upale debelog crijeva i zatvora. Smatra se diuretikom zbog čega se preporučuje osoba,a koje pate od gihta i artritisa.

Idealna namirnica za mršavljenje

Bundeva štiti zdravlje očiju, a odlična je jer je siromašna kalorijama i zasitna zbog čega se smatra idealnom namirnicom za mršavljenje.

Pruža odličnu pomoć kod smanjenja kolesterola u krvi, a oblog od svježe naribane bundeve pomaže kod ublažavanja bolova od proširenih vena. Žlica soka od bundeve dnevno štiti od bolesti prostate, mokraćnog mjehura i bubrega.

Prikladna je i za problematičnu kožu kojoj nudi lijek u obliku maske jer njeguje i hrani kožu te ju štiti od raka. Možete ju jesti pečenu, sirovu i kuhanu, a od nje se pripremaju razni sokovi, rižota, kolači, pirei i juhe. Pristaju joj začini poput majčine dušice, lovora, đumbira, peršina, kadulje, muškatnog oraščića i cimeta.

Više detalja pročitajte na blogu zenskisvijet.com


10.10.2021. 09:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    10.10.2021. 09:24
    volim ih a blizi se i halloween u americi popularne
Novi komentar
nužno
nužno