« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci
ISPROBAJTE

Vježbe istezanja su ključ zdravlja

iStezanje igra ključnu ulogu u našem generalnom zdravlju, fitnesu i važno je kako bi održali mišiće fleksbilnima, jakima i zdravima

Dobro se istegnite...
Dobro se istegnite... (Arhiva)
Više o

vježbe istezanja

Kardio i vježbanje utezima stalno nam je negdje u glavi. Međutim, one najjednostavnije vježbe - vježbe istezanja, često zaboravljamo i ne doživljavamo ih kao ključni dio kvalitetnog treninda. 

No, "istezanje igra ključnu ulogu u našem generalnom zdravlju, fitnesu i važno je kako bi održali mišiće fleksbilnima, jakima i zdravima", kaže instruktorica pilatesa Gaby Noble, za Woman Magazine. 

Upravo je ta fleksibilnost najvažnija. 

"Ako vam mišići nisu gipki, onda ne možete neke pokrete napraviti kako treba pa se mišići skraćuju i postaju napeti. Napetost vodi do bolova, lošeg držanja i slabe ravnoteže pa se ako javljaju problemi u svakodnevnom životu. Postaje teško obavljati stvari po kući ili igrati se s djecom", dodala je Gaby.

Vježbe istezanja vrlo su jednostavne i možemo ih napraviti gdje god da jesmo. Čak i vježbe istezanja vrata i ramena možete izvesti na poslu kako biste odmah osjetili opuštanje. 

Imajte na umu da ako se sad istegnete, a zatim sljedećih sedam dana opet zaboravite - nećete osjetiti efekt. Moramo se svakodnevno istezati kako bismo osjetili promjenu u tijelu.

Mjesecima skupljamo napetost u mišićima pa im tako ne možemo u samo nekoliko dana vratiti fleksibilnost.

24.11.2019. 13:30:00
Novi komentar
nužno
nužno