Više čokolade, više nobelovaca
Zemlja u kojoj se pojede najviše čokolade, Švicarska, također je na prvom mjestu po broju nobelovaca u odnosu na ukupno stanovništvo
Blagotvorne utjecaje čokolade već smo predstavljali, a sad dolazi na red jedna koja možda donosi i najveću korist. Naime, znanstvenici sa Sveučilišta Columbia napravili su istraživanje o utjecaju čokolade na kognitivne sposobnosti i došli do zaključka da postoji bliska veza između količine čokolade koja se pojede u nekoj zemlji i broju nobelovaca.
Proučavani su podaci za 23 zemlje, a na prvo mjesto u obje kategorije zasjela je Švicarska, velike SAD, Francuska i Njemačka su u sredini, dok su na začelju Kina, Japan i Brazil.
Jedina iznimka koja potvrđuje pravilo je Švedska, koja s ne pretjeranih 6.4 kilograma čokolada godišnje po stanovniku ima 14 nobelovaca.
Naravno, ovdje se radi o prosječnom unosu stanovništva, a ne samih nobelovaca, pa će ovo zabavno istraživanje morati ipak dati neke jače dokaze.
Novi komentar