Osjetljivost na hranu sabotira dijete
Stalno ste na dijeti i ne možete nikako izgubiti kilograme? Vjerojatno je problem u osjetljivosti na neke vrste hrane
Osjetljivost na hranu sprečava gubitak kilograma, kaže pionir na polju ishrane i alergija dr. John Mansfield, jer po njemu ljudi mogu imati iritaciju na određenu hranu, što razvija osjetljivost i dodaje kilograme. To je, zapravo, pravi razlog zašto se debljamo, a ne manjak fizičke aktivnosti ili previše kalorija.
Njegov recept za gubljenje kilograma je jednostavan - trebate saznati jeste li osjetljivi na neku svakodnevnu hranu tipa kukuruza, jaja ili mlijeka. Izračunao je da se u tridesetak godina prakse sreo sa 70 posto pacijenata kojima je to bio uzrok debljanja.
Najveći dio ljudi nije ni svjestan da je osjetljiv na neku hranu koju konzumira svaki dan upravo zato što simptome ima stalno, a najčešći su umor i glavobolja.
Dijete bez masnoća ne uspijevaju jer nam je masnoća nužna za regulaciju apetita. Ako ne jedemo dovoljno masnoća, apetit nećemo zadovoljiti i stalno ćemo biti gladni.
Preporuka je provjeriti sve zdravstvene probleme koji mogu utjecati na težinu tipa problema sa štitnjačom i otkriti osjetljivost na određene vrste hrane.
Prema njegovim riječima, nakon što uklonite iz prehrane hranu na koju ste osjetljivi u prvih sedam dana ćete izgubiti nekoliko kilograma.
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar