« Hi-tech
objavljeno prije 1 godinu
COOL

Virtualna stvarnost kao anestetik?

Programeri Rescapea, tvrtke koja je izradila uređaj, svake godine zarade oko 4000 funta po naočalama

Terapija umjesto zabave
Terapija umjesto zabave (Arhiva)
Više o

porod

,

virtualna stvarnost

,

VR naočale

Sveučilišna bolnica Wales u Cardiffu provodi istraživanja o tomu mogu li naočale za virtualnu stvarnost pomoći rodiljama u kontroliranju porođajnih bolova. Ako se ona pokažu uspješnima u cijelom bi Walesu mogao zaživjeti nov pristup porođaju.

Glavna primalja Odjela za porodništvo, Suzanne Hardacre kaže da nova tehnologija nudi alternativu u ublažavanju boli tijekom porođaja, prenosi BBC.

Odbor za zdravlje uskoro će organizirano i sustavno početi prikupljati povratne informacije majki koje su već rodile, a isprobale su uređaj.

- Ovo je prigoda da napravimo nešto uistinu drukčije, nešto inovativno..., nešto što se ne koristi nigdje drugdje. Mislim da je ovo jako dobro tijekom samog početka trudova jer će se uz ovaj uređaj žene uspjeti bolje usredotočiti na disanje i na opuštanje - rekla je Hardacre, glavna primalja Odbora za zdravlje Sveučilišne bolnice.

Programeri Rescapea, tvrtke koja je izradila uređaj, svake godine zarade oko 4000 funta po naočalama.

- Polako prelazimo iz zabavne sfere u onu terapijsku - s ponosom kaže suosnivač Rescapea Glenn Hapgood.

Glavna primalja Hardacre kaže da bi ovaj uređaj mogle koristiti i trudnice koje su tijekom prethodnih porođaja imale traumatična iskustva.

- Na početku porođaja rodiljama možemo ponuditi tek vodu, tehnike disanja i opuštanja. A virtualna im stvarnost daje drugu dimenziju -  dodala je.

15.08.2019. 09:43:00
Novi komentar
nužno
nužno