Život
igrice tinej
LAŽNA UZBUNA

Nasilne video igrice su za većinu djece sasvim bezopasne

objavljeno prije 14 godina

Nasilne video igrice zaista mogu kod nekih igrača potencirati agresivnost i neprijateljsku nastrojenost, ali isto tako kod drugih 'gamera' poboljšavaju vizualno-prostorno snalaženje i… više »

ZABAVA NA TUĐI RAČUN

Političari službenom karticom kupovali porniće

objavljeno prije 14 godina

Službeni dokumenti pokazuju da su neki od bivših ministara u novozelandskoj vladi na račun poreznih obveznika iznajmljivali zrakoplove, kupovali skupocjeni šampanjac, cvijeće za… više »

o
OLAKŠAJTE PSIHU

Stres usporava zacjeljivanje rana

objavljeno prije 14 godina

Ako ste ozlijeđeni ili bolesni, stres samo može usporiti vaš oporavak. Što ste više tjeskobni ili uznemireni to će ranama trebati dulje da zacijele. Kako kaže psiholog… više »

MALE KOLIČINE

Je li čokolada zbilja dobra za zdravlje srca?

objavljeno prije 14 godina

Velik broj znanstvenika već dugo govori da je čokolada jedna od namirnica koje, ako se konzumiraju u malim količinama, pomažu kardiovaskularnom zdravlju. Jedna od posljednjih studija koja to… više »

KORISNI SAVJETI

Kako spriječiti česte sportske ozljede

objavljeno prije 14 godina

Kako biste izbjegli najčešće sportske ozljede, prvo morate raditi na gipkosti jer to vam uvelike pomaže spriječiti ozljede. Kada tijelo možete slobodno pokretati to pomaže u… više »

PLODNOST

Osobine ličnosti određuju koliko ćemo djece imati

objavljeno prije 14 godina

Reproduktivni uspjeh žena i muškaraca ovisi o njihovim osobinama ličnosti - pokazalo je to novo istraživanje provedeno na Sveučilištu Sheffield i objavljeno u zborniku radova… više »

PRESMIJEŠNO

Zaspao za vrijeme Obaminog govora

objavljeno prije 14 godina

Možda je bilo malo vruće ili je možda govor predsjednik Baracka Obame, koji inače slovi za odličnog govornika, bio nedovoljno "čaroban za mladog učenika. Svjetski lider za ovog tinejdžera… više »

TKO NAM MAGLI OČI?

British Petroleum kupio prvo mjesto na Googleovoj tražilici

objavljeno prije 14 godina

British Petroleum je kupio prve rezultate Googleove i Yahoo internetske tražilice za traženje pojmova poput "oil leak BP" i sličnih s namjerom da popravi svoju sliku u javnosti nakon masivnog… više »

depresija ljubav problemi mu
IZA MASKE

Muškarci teže podnose ljubavne probleme od žena

objavljeno prije 14 godina

Snaga i hladnoća koju muškarci svakodnevno pokazuju u javnosti obična su maska, a to potvrđuje i najnovije istraživanje čiji rezultati sugeriraju da, kad dođe do prekida veze,… više »

obitelj nasilje sva?a
NAJVIŠE PATE NAJMANJI

Obiteljsko nasilje povećava rizik od dječje pretilosti

objavljeno prije 14 godina

Mlađa djeca majki koje su zlostavljane u obitelji imaju veći rizik od toga da budu pretila od djece koja žive u zdravim i normalnim obiteljima. Istraživanje stručnjaka iz Massachusettsa tvrdi… više »

18 STUPNJEVA

Pisa izgubila, novi kosi toranj stoji u Abu Dhabiju

objavljeno prije 14 godina

Guinnessova knjiga rekorda proglasila je toranj koji stoji u Abu Dhabiju građevinom s najvećim nagibom na svijetu čime je dugogodišnji rekorder "Kosi toranj u Pisi" pao na čak treće… više »

HAYABUSA

Japanska sonda se na Zemlju vraća s prvim uzorcima asteroida

objavljeno prije 14 godina

Nakon sedam godina i niza problema sonda Hayabusa trebala bi u nedjelju sletjeti na Zemlju, 500 kilometara sjeverno od Adelaidea, priopćilo je australsko ministarstvo obrane. Sonda je u… više »

DVORANA S BIZONIMA

Pećina Altamira otvara se nakon dugih osam godina

objavljeno prije 14 godina

Pećina Altamira, "Sikstinska kapela paleotiske umjetnosti", otvorit će se ponovno za javnost nakon osam godina, izjavila je španjolska ministrica kulture Angeles Gonzalez-Sinde.… više »

ljubav srce popularnost srcolomac
PRIVLAČNOST JE RELATIVNA

Ženama se više sviđaju popularni muškarci

objavljeno prije 14 godina

Kad se radi o pitanjima ljubavi, svima je poznato da srce želi ono što želi; a to što želi su ljudi koje drugi smatraju privlačnima. Najnovije istraživanje pokazalo je da je… više »

metar mjerenje visina
JEDAN OD ČIMBENIKA

Niže osobe su sklonije srčanim oboljenjima

objavljeno prije 14 godina

Osobe niska rasta jedan i pol puta su sklonije obolijevanju od srčanih bolest i riziku da zbog toga umru u mlađoj dobi nego visoke osobe, po studiji objavljenoj u srijedu i provedenoj među… više »