Život
igla

Ovisnici o heroinu liječit će se heroinom!?

objavljeno prije 11 godina

Liječenje ovisnika o heroinu heroinom može zvučati kontraditorno, no najokorjelijim ovisnicima je to možda jedino rješenje. U određenim klinikama za odvikavanje koristi se heroin… više »

Za um i tijelo

Holističkim metodama do uspješnijeg liječenja raka dojke

objavljeno prije 11 godina

„Samo dvije riječi dovoljne su da se nečiji život promijeni. Te riječi su „rak dojke". Primjenjujem holističke metode u liječenju svojih pacijentica", objašnjava onkolog… više »

problemi s disanjem

Kako liječiti astmu u dječjoj dobi?

objavljeno prije 11 godina

Kad se astma počne manifestirati kod male djece zasigurno će im pokvariti kvalitetu življenja. Kod takve  djece često na vidjelo iziđu određeni „nedostatci" u usporedbi s ostalim… više »

ni kriv ni dužan

Banka prisilila Google da ugasi GMail račun jednog korisnika

objavljeno prije 11 godina

Banka Rocky Mountain poduzela je pravne korake kako bi natjerala interneskog giganta da otkrije identitet jednog korisnika na čiji su se Gmail račun greškom poslale povjerljive… više »

LEGENDA NE UMIRE

Edmund Hillary proglašen najvećim živućim Novozelanđaninom

objavljeno prije 11 godina

Prvi osvajač Mt. Everesta, sir Edmund Hillary u nedavnoj je anketi izabran za najvećega živućeg Novozelanđanina, objavljeno je u ponedjeljak. Sir Ed, kako su ga od milja zvali, u anketi… više »

BLOKADA PROTEINA

Opijanje šteti imunitetu

objavljeno prije 11 godina

Poslijedica opijanja nije samo mamurluk sljedeći dan, već i znatno oslabljen imunološki sustav te  povećana opasnost od zaraza, objavili su američki znanstvenici. Pokusi na… više »

MANJAK SIMPTOMA

Srčani udar teže je prepoznati kod žena

objavljeno prije 11 godina

Simptomi infarkta nisu tako očiti u žena kao u muškaraca, izvijestila je njemačka farmaceutska udruga. Muškarci će češće prijaviti iznenadnu, produženu bol u prsima koja… više »

brinite o zdravlju

Svjetski je dan srca

objavljeno prije 11 godina

"Radi za srce", geslo je današnjeg Svjetskog dana srca koji je ove godine posvećen smanjenju rizičnih čimbenika kardiovaskularnih bolesti na radnom mjestu. Srčane bolesti i moždani… više »

kakva pogreška

Žena s tuđim zametkom rodila dječaka

objavljeno prije 11 godina

Amerikanka Carolyn Savage, kojoj je klinika za oplodnju u maternicu pogreškom umetnula tuđi zametak, rodila je zdravoga dječaka, objavila je obitelj. Carolyn i njezin suprug Sean… više »

Spolne bolesti

S koliko osoba ste zapravo spavali?

objavljeno prije 11 godina

Svaki Britanac je u prosjeku spavao s 2,8 milijuna ljudi, pokazuje online-kalkulator koji treba osvijestiti Otočane o opasnostima spolnih bolesti. Zapanjujuće visoka brojka dobiva se… više »

Koji je pravi?

Pogrešan grudnjak uzrokuje glavobolju

objavljeno prije 11 godina

Mnoge žene nose pogrešan grudnjak i štete svom zdravlju, a da to ni ne slute. Odabir ispravnog grudnjaka jednako je važan kao i kupnja udobnih cipela ili naočala prave… više »

gorivo budućnosti

Američka kompanija proizvela organizme koji izlučuju biogorivo

objavljeno prije 11 godina

Sims tvrdi da u njihovim laboratorijima došli blizu rješenja koje će bio goriva ponovo staviti u fokus alternativnih goriva sutrašnjice. Najveće zamjerke proizvodnji… više »

SF koncepti

Kako će izgledati kirurgija budućnosti

objavljeno prije 11 godina

Mike Rustic, viši predavač na odjelu mehaničkog inženjeringa Londonskog kraljevskog sveučilišta, tvrdi kako su uređaji poput ˝da Vinci˝ sustava imali velik utjecaj na… više »

"gledanje" ušima

PenFriend olakšava život slijepim osobama

objavljeno prije 11 godina

PenFriend uređaj se koristi za čitanje bar kodova - kad preko njih pređete olovkom, ona automatski pretvara zapis u MP3 format. Razvila ju je Mantra Lingua, tvrka iz Velike Britanije, skupa s… više »

za dulji život

Hrana koja čuva mladost

objavljeno prije 11 godina

Postoji niz zdravstvenih problema koji se pojavljuju kako starimo, a neke je od njih moguće spriječiti ili olakšati adekvatnom prehranom. Pročitajte koje nas namirnice pomlađuju ili… više »