Život
PEDIATRICS:

Reklame za brzu hranu kod djece bude veću želju za njom

objavljeno prije 13 godina

Televizijske reklame za brzu hranu doista kod djece bude želju za njom, osobito ako puno gledaju televiziju, pokazali su rezultati istraživanja objavljeni u medicinskom časopisu Pediatrics,… više »

OBIČAJI

Neobični rituali udvaranja

objavljeno prije 13 godina

Danas se na svijetu udvaranje najčešće očituje kroz poklanjanje bombonijera i cvijeća za Valentinovo s tim da to ne mora nužno rezultirati brakom. Međutim, prije su postojala mjesta i… više »

TAJNO ŽENSKO ORUŽJE

Torbica Margaret Thatcher prodana za 28.000 dolara

objavljeno prije 13 godina

Zaštitni znak i omiljena torbica Margaret Thatcher, bivše premijerke Velike Britanije, prodana je na dražbi u Londonu za 28.000 eura, javila je aukcijska kuća Christie's a… više »

BORBA ZA BOLJE SUTRA

Prosvjedi koji su promijenili svijet

objavljeno prije 13 godina

Izreka kako je jedina konstantna stvar u životu promjena iznimno se dobro može primijeniti na ljudska društva kroz povijest te njihov razvoj od primitivnih, preko despotskih i… više »

NAKI'O

Prvi pas na svijetu sa bioničkim šapama

objavljeno prije 13 godina

Priča o psu Naki'o jedna je od onih koje nikada neće doći na naslovnicu dnevnih novina, portala i časopisa, ali nam je svejedno teško ne pomisliti kako je svijet zbog ovakvih vijesti… više »

SIGURNOST NA WEBU

Prosječna osoba koristi 10 lozinki u svakodnevnom životu

objavljeno prije 13 godina

Ukoliko ste i vi jedni od onih koji neprestano zaboravljaju svoje lozinke, PIN kodove i druge šifre, znajte da niste sami. Prema istraživanju provedenom u Velikoj Britaniji, prosječna… više »

Umjereno sunčanje je zdravo
SUNČANJE

3 sata dnevno na suncu smanjuju rizik raka dojke za 50%

objavljeno prije 13 godina

Tri sata dnevno na suncu može smanjiti rizik nastanka raka dojke i do čak 50 posto, rezultat je najnovijeg istraživanja. Ovo je istraživanje posljednje u nizu studija koje se bave utjecajem… više »

GROMADA

Asteroid veličine kamiona zaobišao Zemlju za 12.000 kilometara

objavljeno prije 13 godina

Američka svemirska agencija NASA objavila je kako je u noći sa ponedjeljka na utorak iznad Atlantskog oceana naš planet prošao asteroid veličine kamiona, i to na udaljenosti od… više »

ZANIMLJIVO

Skijanje na travi - ljetna verzija skijanja na rolama

objavljeno prije 13 godina

Sezona skijanja na travi traje od proljeća do jeseni i zanimljiva je svima koji vole prirodu i skijanje općenito. Iako ima puno povezanosti s alpskim skijanjem, za skijanje na travi potrebne… više »

MAJČE RADOSTI

Mačak Mog pliva u nadi da će ponovno prohodati

objavljeno prije 13 godina

Mačak Mog obožava bazene, a na satove plivanja ide u Cornwallu na jugu Engleske. Priča na žalost ima tužan početak jer Mog nakon prometne nesreće ne može hodati na sve četiri šape.… više »

SRČANE BOLESTI I DIJABETES

Zdravi i debeli, mršavi i bolesni - zašto?

objavljeno prije 13 godina

Vitko tijelo nije garancija da će vas zaobići tipične bolesti pretilih osoba, pogotovo srčani problemi i dijabetes. Međunarodna skupina znanstvenika otkrila je da postoji gen koji je zadužen… više »

KIHNUTI ILI NE?

Je li pametno zaustaviti kihanje

objavljeno prije 13 godina

Ako imate potrebu kihnuti najbolje je to učiniti i ne pokušavati zaustaviti čitav proces. Prema mišljenju Alana Wilda, kirurga vrata i glave i izvanrednog profesora… više »

Nova aplikacija za smartphone omogućuje smisleniju komunikaciju licem u lice

objavljeno prije 13 godina

Bi li nova smartphone aplikacija mogla omogućiti smisleniju komunikaciju licem u lice u određenim situacijama? Skupina inženjera pokušava otkriti upravo to uz pomoć softvera koji… više »

PREHRANA U TRUDNOĆI

Trudnice koje "jedu za dvoje" ugrožavaju zdravlje svojih beba

objavljeno prije 13 godina

Trudnice koje „jedu za dvoje" štete svojim nerođenim bebama, pokazala je najnovija studija. Osim što djeca žena koje pretjerano jedu u trudnoći mogu imati smanjen… više »

37 STUPNJEVA

Znanstvenici izmjerili temperaturu dinosaurisima

objavljeno prije 13 godina

Zanimljivom si načinom znanstvenici izmjerili temperaturu dinosaura s obzirom na to da ovim izumrlim bićima svakako nisu mogli gurnuti toplomjer pod jezik. Analizirali su tako zubnu caklinu… više »