Putovanja
Ljubav je u zraku..

5 najboljih destinacija za medeni mjesec

objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci

5. Grčka - ako uživate u prekrasnom plavom nebu i pješčanim plažama, no volite se usput i kulturno uzdizati, Grčka je idealna za vas. Dok ste tamo možete uživati u izletima brodom te… više »

Hong kong

Najviši hotel na svijetu u zgradi sa 118 katova

objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci

Lanac luksuznih hotela Ritz-Carlton otvara 2010. u Hong Kongu najviši hotel na svijetu sa 118 katova, doznaje se iz lokalnih medija. Hotel sa šest zvjezdica zaposjest će gornjih… više »

sad je prilika

Najjeftiniji gradovi Europe za nezaboravno putovanje

objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci

Cijene hotelskog smještaja pale su po cijeloj Europi. Prema izračunu stručnjaka, HPI odnosno Hotel Price Index, pokazuje da dvokrevetne sobe u prosjeku koštaju 24% manje nego… više »

na 50 metara

Spektakularne večere i vjenčanja pod oblacima

objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci

Dinner in the Sky, koncept koji gradovima diljem svijeta nudi gastronomski doživljaj pod oblacima, održava se na stolu koji je kranom podignut 50 metara iznad zemlje. Ogromna dizalica… više »

svjetski putnik

Proputovao 37 zemalja s jednom funtom u džepu

objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci

36-godišnji Keiichi Iwasaki krenuo je prije 8 godina na biciklističku turu po Japanu, ali toliko mu se svidjelo da je uskočio na trajekt za Južnu Koreju i završio biciklirajući… više »

Tko ima - ima

Za bogate turiste nema krize

objavljeno prije 13 godina

Upravo su vlasnici istih ponosno objavili da ih globalna ekonomska kriza nije dotaknula te da za svoje luksuzne apartmane bez problema mogu tražiti i 45.600 eura po noćenju, što je 10%… više »

Gay is okay

Rio postaje raj za homoseksualce

objavljeno prije 13 godina

Rio de Janeiro se u utrci za titulu gay destinacije nalazi s još pet svjetskih turističkih metropola - Barcelonom, Buenos Airesom, Londonom, Montrealom i Sydneyem. Gradove kandidate… više »

mladi rekorder

17-godišnjak sam oplovio svijet

objavljeno prije 13 godina

Mike Perham je u četvrtak oko 11.00 sati po srednjoeuropskome vremenu prošao ispod Cap Lizarda, najjužnije točke Engleske, objavili su njegova ekipa i obalna straža, i tako je… više »

Svijet poludio za hrvatskim najseksi plažama

objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci

Dubrovačka plaža Banje, Lokrum, Zlatni rat, Nin i Palmižana u četvrtak su bili glavne zvijezde jednosatne emisije "Bridgetine najseksi plaže - Hrvatska", programa turističke… više »

turizam

Hrvatska je Toskana od prije 50 godina

objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci

Motovunska konoba Mondo je najbolji mali restoran do kojeg možda nikada nećete doći, no ona nudi doživljaj jela kakav bi trebao biti u 'Starome svijetu', piše u nedjelju u svom… više »

INVENTURA 2008.

Knjige o putovanjima

objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci

Svake godine hrvatski nakladnici objavljuju brojne knjige koje u svojih čitatelja potiču svojevrsnu "kulturu putovanja". Čak ako i ne rezultiraju ustajanjem iz fotelje i zamjenom… više »

Šarenilo na ulicama Madrida

objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci

U sklopu međunarodne umjetničke manifestacije poznate kao Kravlja parada na ulicama Madrida od petka se nalazi 105 krava izrađenih od plastičnih materijala. Šarene krave u prirodnoj… više »

Blagdani na Plitvičkim jezerima

objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci

Turistički djelatnici Nacionalnog parka Plitvička jezera zadovoljni su ovogodišnjim rezultatima - u prvih jedanaest mjeseci ove godine Plitivice je posjetilo više od 950.000… više »

Cruiser se nasukao na Antarktici

objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci

Brod za turistička krstarenja Antarktikom s 122 putnika nasukao se u četvrtak na Antarktiku a u brod je počela ulaziti voda i istjecati gorivo, rekao je dužnosnik argentinske mornarice.… više »

Slovenska skijališta nude kartice za popust

objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci

Zbnog bojazni da bi u ovogodišnjoj sezoni mogli imati smanjeni posjet vlasnici slovenskih skijališta po prvi put uvode kartice kojima nešto veći popust mogu dobiti domaći… više »