Putovanja
PINK PARADISE

Najbolje destinacije za gay turiste

objavljeno prije 13 godina

Neke od vodećih svjetskih turističkih agencija počele su nuditi posebne pakete za homoseksualce. Ponuda gay destinacija je bogata, a među pet zemalja koje se najbolje odnose prema… više »

SREĆA U NESREĆI

Doživite nezgodu na putovanju i osvojite 10.000 dolara

objavljeno prije 13 godina

Ponekad se nesreće događaju i iskusnim svjetskim putnicima. Tijekom planinarenja u sklopu liječničke misije u Vijetnamu, Dr. Gary Feldman stao je na trenutak na stijenu pokraj planinskoga… više »

ZELENE AVANTURE

5 prekrasnih kišnih šuma koje morate posjetiti

objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec

Ako imate avanturistički duh (i odgovarajući budžet), na sljedećem putovanju posjetite kišne šume koje s razlogom zovemo "draguljima na Zemlji". Kišne šume, naime,… više »

ljetovanje odmor
LUKSUZ NA GRANICI LUDILA

Za sve one željne trošenja postoje bolesno skupa ljetovanja

objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec

Ako zaista želite uživati u ljetovanju i odmoru, te vidjeti svijeta  mogli biste to učiniti i iz penthousea na nekom od najluksuznijih putničkih brodova i cruisera uz vlastitog butlera.… više »

PREKRASNO

Bazeni iz snova

objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec

Portal Tripadvisor proglasio je hotele diljem svijeta koji imaju najbolje bazene. Prikupio je više od 30 milijuna ocjena i obavio imena onih koji se nalaze na samom vrhu. Hotel Caruso… više »

ADRENALIN

Najopasniji mostovi na svijetu

objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec

Neki mostovi nas fasciniraju svojom ljepotom ili tradicijom poput Golden Gatea u San Franciscu ili Brooklyn Bridgea u New Yorku, a drugi dozom adrenalina kojeg pružaju svima koji se… više »

PUTOVANJA VLAKOM

Luksuzni odmor na tračnicama

objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec

Luksuzan odmor obično povezujemo s dobrim hotelima i krstarenjima, no za njima nimalo ne zaostaju putovanja vlakom. Pritom ne mislimo na redovne linije koje nas prevoze s jednog mjesta na… više »

SREDNJI VIJEK

Barcelona nemilosrdna prema turistima u bikiniju

objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca

Turisti koji po ulicama Barcelone budu hodali samo u kupaćim kostimima platit će visoke novčane kazne, najavile su gradske vlasti u petak. Zabrana golišavosti na javnim mjestima i… više »

HONG KONG

Otvoren najviši hotel na svijetu

objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca

U Hong Kongu je na vrhu nebodera visokog 490 metara otvoren najviši hotel na svijetu, piše Hina. Hotel Ritz-Carlton zauzima od 102. do 118. kata na vrhu nebodera međunarodnog… više »

FINSKA

Upoznajte Turku, kulturnu prijestolnicu 2011.

objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca

Finski grad Turku kulturna je prijestolnica Europe 2011. Tijekom godine će se održati preko 5000 manjih i većih, uzbudljivijih i intimnijih kulturnih događanja. U gradu su postavljene moderne… više »

17. OŽUJKA

Dan Svetog Patrika - kako ga proslaviti na irski način

objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca

Postoji izreka koja kaže da smo "svi Irci na Dan Svetog Patrika". Najpoznatiji irski blagdan slavi se, naime, u cijelom svijetu, od Dublina do Dubaija, od Moskve do Mumbaija. Nose se veliki… više »

ZABAVA ZA SVE

Top 5 karnevala i festivala

objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca

Postoje dani u godini kada se možemo ponašati i izgledati blesavo, a da to okolina percipira kao nešto sasvim normalno. Na raznim festivalima koji se održavaju od Europe do… više »

SINGAPUR

Skulptura postaje hotel

objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca

Ogromna skulptura lava na otvorenom postaje sastavni dio montažnog hotela za Singapurski bijenale 2011. Luksuzni hotel osmislio je japanski umjetnik Tatzu Nishi. Imat će samo jedan apartman u… više »

PREKRASAN POGLED

U Chicagu otvoreno najviše klizalište na svijetu

objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca

Američka metropola Chicago, koja posjetiteljima nudi pregršt atrakcija poput staklenog balkona na 103. katu, odnedavno ima i najviše klizalište na svijetu. U Centru John… više »

RAJ ZA SHOPPING

London - najbolja metropola za shopping

objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca

Ispred Tokija, New Yorka i Pariza, London je bio prvi grad po vrijednosti kupljene robe u 2010. godini, pokazala je studija koju je britanski Centar za kupnju na malo proveo u 22 velika… više »