Putovanja
PUTOPIS

Birobidžan - židovska autonomija u Sibiru

objavljeno prije 11 godina

Nađe li se putnik na Transsibirskoj ruti i iskrca se iz vlaka na točno 8351. kilometru istočno od Moskve iznenadit će se kad ga na željezničkoj stanici dočeka ogromna fontana sa židovkim… više »

BURJATIJA

Besmrtni lama - u srcu budističke Rusije

objavljeno prije 11 godina

Unutar šarenog budističkog hrama, kao što to obično biva, sjedio je monah i izgovarao mantre. Prolaznike isto kao i svoje suvjernike nije primjećivao jer tri dana u dubokoj je… više »

PERCEPCIJA

Zbog čega nam se putovanje nazad uvijek čini kraćim?

objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec

Većina ljudi koji se vraćaju kući s godišnjih odmora i praznika ima osjećaj im to putovanje prođe puno brže nego kad su išli prema moru, unatoč činjenici da su udaljenost i samo… više »

PUTNICI

Plava pikula napreduje prema sjeveru

objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec

Petero mladih Zagrepčana okupljenih pod nazivom Plava pikula, koji su se 12. kolovoza zaputili ka sjeveru Norveške u potrazi za polarnom svjetlošću, dospjeli su do polovice… više »

G.O.

Gdje Europljani provode ljetne praznike?

objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca

Najomiljenija turistička destinacija Europljana je sama Europa. Čak polovica stanovnika starog kontinenta namjerava ili ima želju svoj odmor provesti u vlastitoj zemlji. Ove podatke je… više »

okrugli stol kralj artur camelot
POVIJEST

Srednjevjekovne tradicije na Jadranu

objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca

„Vrijeme leti, na tebi je da budeš navigator", poznati je citat koji je postao slogan dalmatinskih priobalnih mjesta. Lokalne galebove sve više nosi srednjovjekovni ritam… više »

AVANTURA

Gdje postoji želja, postoji i mogućnost

objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca

Na ovu bi se, često korištenu motivacijsku frazu, vrlo lako mogao sažeti pothvat koji očekuje pet radoznalih mladih Zagrepčana koji će se ubrzo otisnuti na nesvakidašnju… više »

ZASLUŽENI GODIŠNJI

Putujte na godišnji udobno, jeftino i brzo

objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca

Mnogi od nas uživaju u putovanjima, i to s razlogom. Godišnji odmor u pravo vrijeme na pravom mjestu može nam revitalizirati cijelu napornu godinu, kao i naš duh i tijelo.… više »

PLESNI ODMOR

5 putovanja na kojima možete naučiti plesati

objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca

Spojite kulturu i aktivan odmor i posjetite zemlje u kojima možete naučiti plesati tango, flamenco, valcer ili trbušni ples. Osim što ćete na taj način bolje upoznati zemlju,… više »

SAVJETI

Kako savršeno fotografirati pejzaže

objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca

Vaše fotografije s odmora mogu izgledati baš profesionalno. Portal B92 donosi nekoliko odličnih savjeta kako fotografirati prirodu kako vam ne bi, na primjer, na svakoj… više »

NEMA ŠTO NEMA

New York dobiva najveći zabavni park za svijetu - American Dream

objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca

Amerikance ni poljuljana ekonomija ne može zaustaviti u megalomanskim projektima. Na ulazu u New York bi se tako uskoro trebao početi graditi najveći zabavni park na svijetu koji će nositi… više »

MUKE PO LETENJU

Muškarac tuži aviokompaniju jer mu se zaposlenik pomokrio u prtljagu

objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca

Svim redovitim putnicima avionom sigurno se barem jednom dogodilo da im je aviokompanija zametnula prtljagu ili da je s njom nastao nekakav neočekivani problem. S druge strane, ovakvu… više »

PAPRENO SKUPO

Skriveni troškovi kod putovanja zrakoplovom

objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca

Porast cijena nafte i postrojbi u zračnim lukama kao i želja za većom zaradom, potaknule su zrakoplovne kompanije na papreno naplaćivanje usluga koje su nekad bile uključene u cijenu karte.… više »

ZELENE OAZE

5 prekrasnih gradskih parkova

objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca

Svjetske metropole turistima nude fenomenalne muzeje, restorane, shopping ulice, klubove, kulturne i povijesne znamenitosti, ali i prekrasne parkove u kojima možete potražiti malo zelenila i… više »

Najljepše balkanske plaže

objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca

Balkansko područje jugoistočne Europe ima predivne duge plaže i pristupačne obale. Saznajte u našem kratkom vodiču koje su najbolje za odmor po vašoj mjeri. Balkanski poluotok… više »