Lifestyle STANOVANJE

Staklo u interijeru

objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca

Primjena stakla u opremanju modernih interijera je gotovo obavezna. Svojom transparentnošću, mogućnostima obrade i oblikovanja, staklo se nametnulo kao materijal idealan za uređivanje… više »

PRAVI SAVJETI

Kako urediti potkrovlje

objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Prostori u potkrovlju ističu se atraktivnošću i osobitošću pa su vrlo privlačni za stambene prostore. No, atraktivnost nosi i izazove vezane uz uređenje i opremanje, zbog kosih… više »

AZE Design - ironija naše svakodnevice

objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Anna Kotowicz i Arthur Puszkarezics iz  poljske tvrtke AZE design, s dozom ironije i vidljivog talenta, realizirali su dva različita, ali u isto vrijeme komplementarna projekta … više »

ARHITEKTURA

Obiteljska kuća koja se spojila s prirodom

objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Casa Aquino meksičkog arhitekta Augusta Fernandeza Masa, obiteljska je kuća koja se nalazi u području gdje su na snazi stroge mjere za očuvanje okoliša. Zbog terena na padini bilo je… više »

Zara Home - brend za sve generacije

objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Svijet dizajna interijera posljednjih je godina puno više od običnog ‘štancanja’ namještaja u klasičnom, orijentalnom, mediteranskom, modernom ili nekom… više »

Jaime Hayon

Španjolac koji je dizajn interijera pretvorio u umjetnost

objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Kada bi trebali nabrojiti najavangardnije dizajnere današnjice, među njima bi se sigurno našao i Jaime Hayon. Svestrani umjetnik rođen je u Madridu 1974. godine. Karijeru je… više »

Umjetnost oplemenjena Indijom

objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Indijka Nipa Doshi i Škot Jonathan Levien sreli su se sredinom devedesetih u Londonu, na Royal College of Art koji su oboje pohađali. Pet godina kasnije udružili su se na više… više »

Neobično i bizarno: Iz nosa na zidu curi sapun

objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Tko voli neobično, bizarno ili smiješno, po kući može instalirati upravo takve predmete. Jedan od korisnijih je spremnik za tekući sapun u obliku ljudskog nosa. Stisnite i sapun curi.… više »

Ružičasta soba za kćer Tori Spelling

objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Glumica Tori Spelling koja se proslavila ulogom Donne u seriji za mlade ‘Beverly Hills 90210’ koja je žarila i palila 90-ih godina, za svoju nedavno rođenu kćer Stellu želi sve… više »

Najviša zgrada na svijetu ima 509 metara i 101 kat

objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Portal LiveScience ovih je dana objavio listu najviših zgrada na svijetu. Na prvom mjestu je zgrada Taipei 101 u Tajvanu, sagrađena 2004. godine. Visoka je 509 metara, a ima čak 101… više »

Četiri milijuna dolara za uživanje u minimalizmu

objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Za prekrasnu bijelu kuću koja je smještena u Paradise Pointu, blizu australske Zlatne obale, vodeći arhitekti kažu da je pravi primjer onoga što moderna arhitektura može… više »

Stolovi iz neke druge dimenzije

objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Želite li radni prostor koji će vas poticati, dati vam ‘prostora’ ili samo biti maksimalno ergonomičan, rješenja postoje. Stol i stolica ovdje koegzistiraju na sasvim… više »

Nepoznati Rus kupio najskuplju kuću na svijetu

objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Vila koju je posjedovao i belgijski kralj Leopold II prodana je za rekordnu cijenu od 500 milijuna eura. Nadmetanje između ruskih milijardera je trajalo mjesecima i pobjedio je najrasipniji.… više »

EROTIČNI NAMJEŠTAJ

Mario Philippona - strast za drvetom i oblinama

objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Nizozemski umjetnik Mario Philippona se specijalizirao za izradu erotičnog namještaja, koristeći žensku anatomiju kao inspiraciju za izradu ormara, stolovai posuđa.- Organska… više »

Svijet prema djeci

Spoj infantilnog i nevinog

objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Svatko tko ima djecu sigurno se barem jednom u životu našao u situaciji da bespomoćno stoji iznad razigranih mališana i glasno objašnjava kako ormar, krevet, kauč i… više »