Lifestlye AUTO
ELEKTROMOBIL

MUTE, gradski auto proizveden na fakultetu

objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci

Zgrada strojarskog fakulteta u Münchenu definitivno ne odaje dojam da bi ovdje mogao biti izrađen potpuno novi tip automobila. Moderna izgleda, poznat po svojoj arhitekturi koja… više »

TOP GEAR SKANDAL

Top Gear - vožnje popularnog voditelja voze profi vozači

objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci

Svaki ljubitelj auta mora se pokloniti pred najboljom emisijom o autima koju je televizija ikad izbacila. „Top Gear" emisija BBC-ja, jedina emisija o autima za koju kartu čekate… više »

RAZLOG NEPOZNAT

Djeca su sigurnija kad su za volanom baka ili djed

objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci

Djeca su možda u automobilima sigurnija kada ih voze bake i djedovi nego kada to čine roditelji, navodi se u američkoj studiji koju u ponedjeljak prenose tamošnji mediji, a citira ih… više »

NAPRIJED S FORDOM

Ford namjerava 'uzgajati' materijale za svoje autodijelove

objavljeno prije 13 godina

Gljive, korijen maslačka, pšenica, soja i kukuruz na prvu možda i nemaju ništa zajedničko, ali jednoga bi dana mogli biti sastavnim dijelom vašeg automobila. Na… više »

ŠARENILO

Koje su boje najčešće kradeni automobili

objavljeno prije 13 godina

Kad kupujete novi ili novi polovni automobil, možda biste trebali obratiti posebnu pozornost i na to koje je boje jer biste pravilnim odabirom mogli sniziti rizik od krađe za pola. Što… više »

ECO CAMPER

Cool kamp kućica budućnosti

objavljeno prije 13 godina

Futuristička kamp kućica "Eco Camper“ mogla bi vrlo lako osvojiti srca turista koji zaziru od kampiranja. Izgleda nadasve moderno, ima velike staklene prozore kroz koje u… više »

Oslo svjetska prijestolnica električnih vozila

objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec

S 4.000 čistih i tihih automobila na električni pogon, Oslo, glavni grad Norveške koja se obogatila izvozom nafte, prijestolnica je električnog automobila, piše Hina. "Od svih… više »

PLAVA EKIPA

Movens predstavio Novero proizvode

objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca

Tvrtka Movens predstavila je na konferenciji za novinare proizvode svog partnera, bivšeg Nokijinog automotive branda Novero. Perjanice trenutno ponude su auto uređaji… više »

PROBLEMI

Fiat povlači 130.000 modela Punto

objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca

Talijanski proizvođač automobila Fiat odlučio je s tržišta povući više od 130 tisuća vozila modela Punto zbog mogućeg problema s kablovima sustava za kočenje ABS koji može… više »

HAK:

Eko vozači na 15.000 km na gorivu mogu uštedjeti do 9000 kuna

objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca

Ekološka vožnja štedi gorivo i smanjuje broj prometnih nesreća, ističe HAK koji je u sklopu Zagrebačkog energetskog tjedna predstavio projekt vezan za smanjenje… više »

NOVI MATERIJALI

Zeleni auti budućnosti izrađivat će se od ananasa i banana

objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca

Iako zvuči nevjerojatno, automobili budućnosti mogli bi se izrađivati od ananasa ili banane. Brazilski su znanstvenici uspjeli pronaći učinkovitiji način iskorištavanja vlakana iz… više »

NOVERO

The TrustyOne - sjajan sound za vaš automobil

objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca

TheTrustyOne je pouzdana i moderna bluetooth autoinstalacija koju proizvodi njemačka tvrtka Novero. Automobili su više-manje opremljeni raznovrsnom opremom, pa se razni prekidači i… više »

SPECIJALAN MATERIJAL

Ljepljivi automobili spašavat će živote

objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca

Paula Mellado i njezini kolege sa Sveučilišta Harvard, testirali su kako se fleksibilni, plastični diskovi veličine CD-a sažimaju, kada im se središte povuče kroz rupu veličine… više »

MICHELINOV NATJEČAJ

Auto kojeg pokreće vjetar

objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca

Ideja je jednostavna - automobil energiju crpi iz vjetra, a u svakom od četiri kotača nalazi se mala vjetrenjača koja ubrzava vožnju. Automobil "na vjetar" predstavio je dizajner Thierry… više »

PAMETAN VOZAČ

Mitovi o uštedi goriva - što ne djeluje

objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca

Velike su šanse da ste poprilično iživcirani stalnim pričama o fluktuaciji cijena naftnih derivata, naročito zato što mnogi od vas bez obzira na visoke iznose i dalje moraju… više »