Lifestlye AUTO
ELEKTRIČNI POGON

Budućnost hibrida počinje 2020. godine

objavljeno prije 11 godina

Bosch vjeruje u budućnost električnog pogona. „Elektromobilnost je trenutno i dalje samo niša, no nakon 2020. vrlo je moguće da postane i masovno tržište", rekao je dr.… više »

VOZI, MIŠKO!

Solarna cesta budućnosti tri puta skuplja od obične

objavljeno prije 11 godina

Korištenje fotonaponskih ćelija koje sunčevu energiju pretvaraju u električnu masovno se koriste u cijelom svijetu. Ponekad na prvi pogled neobične ideje su u stvari dobro… više »

GARAGE AUTO SHOW

Oktanski spektakl dolazi u Westgate

objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec

Najspektakularniji auto sajam u regiji - Garage Auto Show 2013. - uskoro u Westgateu! Od 23. do 26. svibnja ljubitelji automobila imat će jedinstvenu priliku uživati u oktanskim novitetima iz… više »

PRIPREMITE SE

Horoskop za vozače - s kim sjesti u auto

objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec

Istraživanje na temu povezanosti horoskopa i vozačkih sposobnosti napravio je kanadski portal za pronalaženja najboljih auto osiguranja insurancehotline.com, a rezultati koje su dobili… više »

BILO JE ODLIČNO

Završen Zagreb Auto Week

objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec

Unatoč lošem vremenu ovogodišnji Zagreb Auto Week posjetilo je više od 110 000 posjetitelja. Kroz Arenu Centar, ovogodišnjeg domaćina ove spektakularne trodnevne… više »

SAJMOVI

Tri auto priredbe u samo mjesec dana

objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca

Promjene u načinu oporezivanja vozila, i ulazak u EU te već tradicionalni izostanak Zagreb Auto Showa, potaknuo je mnoge na organiziranje brojnih 'izložbi' automobila u trgovačkim centrima.… više »

OPREZ!

Razmišljanje je opasnije za vožnju od mobitela

objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca

Prisjetite se malo frustracija koje ste imali kad ste krenuli u auto školu - koordinacija svih potrebnih radnji da bi auto uopće vozio, praćenje signalizacije, ostalih sudionika u… više »

HAK

Kakvi su Hrvati vozači?

objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca

Istraživanje Hrvatskog autokluba dalo je apsolutno porazne podatke o vozačkoj kulturi Hrvata, što i sami možemo vidjeti na cestama svaki dan. Nevjerojatnih 81 posto Hrvata razgovara na… više »

BRAVO

Prvi Concept 1 prodan u Španjolsku

objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci

Concept One, najbrži električni automobil na svijetu hrvatskoj inovatora Mate Rimca našao je svog prvog kupca i bit će isporučen za dva tjedna u Španjolsku.  Rimac je… više »

koju boju volite?

Srebrna je najpopularnija boja automobila

objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci

Kompanija DuPont, vodeći dobavljač boja za autoindustriju, provela je istraživanje na svjetskoj razini o omiljenim bojama automobila. Najzastupljenija boja tako je srebrna (25%), iako nije… više »

OPREZ GLAVU ČUVA

Vožnja u ekstremnim uvjetima - kako se ponašati

objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci

Zima još nije stigla, no najavljene padaline ponukale su nas da vam prenesemo najbolje savjete za zimsku vožnju. Prvo i osnovno pravilo je da, ako baš ne morate, uopće ne idete… više »

PRIPREMITE SE

Korisna oprema protiv snijega i poledice

objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci

S pravom opremom lakše ćemo prebroditi izazove koje pred nas donosi zima. Prije svega mislimo na snijeg i poledicu koji otežavaju promet te mogu dovesti do ozbiljnih nesreća i ozljeda.… više »

OPREZ

Stari i mladi vozači jednako su opasni

objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci

Stariji vozači nemaju veće izglede da će poginuti na cesti nego dvadesetogodišnjaci, poakzala je britanska studija prometnih nesreće s fatalnim posljedicama koja je obuhvaćeno… više »

ANKETA

Mobiteli nisu jedina opasnost za vrijeme vožnje

objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci

Uporaba mobitela prilikom vožnje, točnije slanje SMS-ova, već pri samoj pojavi fenomena mobilnih telefona postala je veliki problem gotovo u čitavom svijetu, naročito u posljednjih nekoliko… više »

GORIVO BUDUĆNOSTI

Smišljen nov način skladištenja vodika

objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci

Otkriven je novi način pohrane vodika koji se sad može pohranjivati direktno kao gorivo ili se koristiti u gorivim ćelijama za dobivanje električne energije. Novi način skladištenja… više »