Kazalište
BUDUĆNOST JE SADA

Montažstroj pokreće novi projekt

objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci

Montažstroj pokreće projekt okrenut prema budućnosti. U vremenima u kojima je Hrvatska suočena s ekonomskom krizom i zapuštenošću kulturne klime, Montažstroj nastoji pronaći… više »

SJAJNO!

Besplatno na Jednostavno komplicirano u KNAP

objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci

Prvak zagrebačkoj HNK u ulozi starog kazališnog klauna. Dragocjena minijatura među Bernahardovim dramama balansira između tragedije i komedije, između ludila i spoznaje, između samoće… više »

NOĆ KAZALIŠTA

Kazališta ujedinjena u jednoj noći

objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci

Kazališta diljem Hrvatske i Europe otvorit će svoja vrata brojnim posjetiteljima u Noći kazališta u subotu 17.11.2012. Europska noć kazališta kao ideja potekla je iz… više »

DEBITANT

Tom Hanks prvi puta na Broadwayu

objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci

Tom Hanks debitirat će na Broadwayu u predstavi nedavno preminule književnice Nore Ephron Lucky Man. Njih dvoje su surađivali na filmskim hitovima Imaš poruku i Romansa u Seattleu.… više »

NOVA SEZONA

Gospođa ministarka premijerno u Kerempuhu

objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci

Jednu od svojih najslavnijih komedija, ˝Gospođu ministarku˝ Branislav Nušić započeo je pisati 1914., a završio 1929. Iste godine ona je doživjela praizvedbu u Narodnom… više »

55+

Počela prodaja ulaznica za Montažstrojev 55+

objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci

Oni su potrošeni. Oni su teret. Oni su višak. Oni su zaboravljeni. Oni su nevidljivi. Oni su glasački stroj. Oni imaju više od 55 godina života iza sebe i njihovi glasovi… više »

KRENIMO

Počinje kazališna sezona u Teatru &TD

objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci

Teatar &TD kazališnu sezonu 2012/2013 otvara 15. rujna s regionalnim projektom "Čekaonica" u režiji Paola Tišljarića, koji je inspiriran istoimenom predstavom… više »

RAZVOJNO KAZALIŠTE

Ganz novi festival u zagrebačkom Teatru &TD

objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci

Ganz novi festival: festival razvojnog kazališta predstavit će od 18. do 23. rujna u zagrebačkom Teatru &TD niz mladih kazališnih, plesnih, glazbenih i medijskih autora, ne… više »

ACTLAB

Mala scena pokreće dramski studio za djecu

objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci

Zagrebačko kazalište za djecu Mala scena najavilo je bogat program nove sezone kao i pokretanje novog dramskog studija za djecu, koji će biti ostvaren u suradnji s kazalištem… više »

FESTIVALI

Počinje Zadar snova

objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci

U ponedjeljak 6. kolovoza, u napuštenoj zgradi nekadašnje Tekstilne industrije Zadar, u 21:30 sati, počinje Zadar snova. Festival otvara hrvatska premijera drame "U samoći… više »

DLJI

Božanstvena komedija hipnotizirala dubrovačku publiku

objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci

Suvremeni ples uglednog koreografa Edwarda Cluga, „Božanstvena komedija", napravljen prema Danteovom remek-djelu u koprodukciji Bitef teatra i festivala Grad teatar iz Budve, prikazan… više »

DLJI

Skup otvorio dramski program Dubrovačkih ljetnih igara

objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci

Premijerni dramski program 63. Dubrovačkih ljetnih igara otvorio je autorski rad Saše Božića „skup: igre"ostvaren u suradnji s Art radionicom Lazareti, sinoć, 21. srpnja u… više »

DLJI

Kralj Edip snažno otvorio dramski program Igara

objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci

Sofoklovo remek-djelo „Kralj Edip" najpoznatija je antička tragedija, a Milerova interpretacija se bavi njenim političkim i sociološkim kontekstom i to ponajprije aktualnim… više »

63. DLJI

Otvorene 63. Dubrovačke ljetne igre

objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci

Svečanom ceremonijalu ispred crkve Sv. Vlaha nazočili su brojni gosti i uzvanici iz političkog, kulturnog i javnog života Dubrovnika i Hrvatske predvođeni hrvatskim predsjednikom Ivom… više »

INMUSIC 2012

Raspored i satnica INmusic festivala

objavljeno prije 12 godina

Još je samo tjedan dana do najvećeg open-air festivala u Hrvatskoj i zaključen je popis izvođača koji ove godine nastupaju na INmusic festivalu te je završen konačan program… više »