« Kazalište
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
NAGRADE

Elizabeti Kukić nagrada za glavnu žensku ulogu

Elizabeta Kukić nastavila je nizati uspjehe svojoj interpretacijom Živke Popović

Elizabeta Kukić dobila Nagradu hrvatskog glumišta
Elizabeta Kukić dobila Nagradu hrvatskog glumišta (Arhiva)
Više o

nagrada

,

Gospođa ministarka

,

Elizabeta Kukić

,

Živka Popović

Na ovogodišnjoj dodjeli Nagrada hrvatskoga glumišta koje se dodjeljuju u 26 kategorija za najbolja ostvarenja iz područja dramske, radio i televizijske umjetnosti ELIZABETI KUKIĆ, glumici Satiričkog kazališta Kerempuh, dodijeljena za ulogu Živke Popović, ministarke u predstavi Branislava Nušića "Gospođa ministarka" u režiji Olivera Frljića i izvedbi Satiričkog kazališta "Kerempuh" u kategoriji za najbolje glumačko ostvarenje - DRAMA Nagrada za glavnu žensku ulogu.

Najboljom dramskom predstavom u cjelini proglašena je predstava 'Kafka project: Frontiere/Granice/Meje/Grens/Borders...' u režiji Karine Holle i u izvedbi Talijanske drame riječkoga HNK Ivana pl. Zajca.

Najboljim redateljskim ostvarenjem žiri za dramu proglasio je Ivicu Kunčevića za režiju predstave "Cyrano" u izvedbi zagrebačkog Teatra manje je više.

Siniša Popović dobio je nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu za tumačenje Don Zane u predstavi "Glorija".

Nagrade za najbolje sporedne uloge osvojili su Davor Svedružić i Elena Brumini, dok su najboljim mladim umjetnicima proglašeni Slaven Španović i Doris Pinčić.

Ocjenjujući lutkarske predstave i predstave za djecu i mladež, žiri je najboljom proglasio predstavu "Mrvice iz dnevnog boravka" u izvedbi Gradskog kazališta "Žar ptica" iz Zagreba.

Najboljim praizvedenim suvremenim hrvatskim dramskim tekstom ili najboljom dramatizacijom, adaptacijom, dramaturškom obradom teksta ili dramaturgijom predstave proglašen je tekst Mate Matišića "Fine mrtve djevojke".

Nagrada za najbolju kazališnu scenografiju dodijeljena je Stefanu Katunaru, a za kostimografiju Jasmini Pacek.

Žiri za operu najuspješnijom predstavom u cjelini proglasio je "Lohengrin" u režiji Kurta Josefa Schildknechta i izvedbi zagrebačkog HNK.

Za najbolje dirigentsko ili redateljsko ostvarenje u kategoriji opere nagrađen je Nikša Bareza za operu "Lohengrin".

Nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je Tamari Franetović Felbinger za ulogu Else u operi "Lohengrin", dok je nagradu za najbolju mušku ulogu dobio Vitomir Marof za ulogu Postolara u operi "Postolar od Delfta".

Žiri za balet najboljom baletnom predstavom u cjelini proglasio je "Posvećenje proljeća" Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, u koreografiji Edwarda Cluga.

Najboljim koreografom proglašen je Milko Šparemblek za koreografiju baleta "Čudesni Mandarin" u izvedbi HNK u Splitu.

Najbolju žensku baletnu ulogu ostvarila je Mirna Sporiš za ulogu u baletnoj predstavi "Coppelia na Montmartreu", a za najbolju mušku ulogu nagradu je dobio Tomislav Petranović za predstavu "Orašar".

25.11.2013. 13:35:00
Novi komentar
nužno
nužno