Iza ogledala nema sljedeće stranice
baba vanga:

3. svjetski rat počinje 2010.

objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Iako je umrla prije 12 godina, slijepa bugarska proročica Vangelia Gušterova, poznatija kao Baba Vanga, slavu je stekla i izvan domovine zahvaljujući internetu i ispunjenim… više »

doći će ponovno

David Icke oduševljen posjetom Hrvatskoj

objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Sva sreća da David Icke voli pisati, možda čak i više nego javno govoriti (iako je to teško zaključiti nakon njegovog nastupa u Zagrebu). U svom, uobičajeno opsežnom,… više »

prava nezgodna istina

Pljusak i pljesak za Davida Ickea

objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

„Standing ovation“ je izraz koji se uobičajeno koristi u opisu predavanja Davida Ickea, vodećeg svjetskog teoretičara zavjera i osobe koja je vjerojatno najmanje omiljena u… više »

Jeste li u zadnje vrijeme vidjeli Jima Morrisona?

objavljeno prije 16 godina

U četvrtak, 3. srpnja, navršilo se trideset i osam godina od smrti Jima Morrisona pjesnika i pjevača koji je vjerovao da su u njemu duše indijanaca poginulih u prometnoj nesreći… više »

Stoti rođendan sibirske misterije

objavljeno prije 16 godina

Što je protreslo Sibir 30. lipnja 1908. godine? Niti stotinu godina poslije ‘velike sibirske eksplozije’ stručnjaci ne mogu sa sigurnošću reći što je… više »

Avantura iz prapovijesti

objavljeno prije 16 godina

Primitivni dio mozga, poznat po stručnom nazivu ‘ventral striatum’, iako nam se razvio još u prapovijesti, isključivi je krivac što se ljudi ‘navuku’ na… više »

"Pametni" u Boga ne vjeruju

objavljeno prije 16 godina i 1 mjesec

Intelektualac ste, imate sveučilišnu diplomu i vjerujuete da Bog postoji? U tom slučaju spadate u 3,3 posto europske populacije, ili u sedam posto ako ste u SAD-u. Takvi su barem… više »

Boban krivotvorio lubanje

objavljeno prije 16 godina i 1 mjesec

Kristalne lubanje, koje se čuvaju u muzejima u Londonu, Washingtonu i Parizu, a od 60-ih godina su golicale maštu javnosti, navodno ne potječu od nekakve drevne američke civilizacije,… više »

END OF THE WORLD AS WE KNOW IT...

21. 12. 2012. Kraj vremena ili astronomski fenomen

objavljeno prije 16 godina i 3 mjeseca

Još nas samo nešto više od četiri godine dijeli od astronomskog fenomena koji se događa jednom u 230 milijuna godina. Naime, 21. 12. 2012. je datum kada će se ravnina… više »

ODISEJA

Prošlost koja se nije dogodila

objavljeno prije 16 godina i 3 mjeseca

Generacijama koje su otvorenih ustiju gledale ‘Odiseju u svemiru’, ta se 2001. godina činila tako dalekom. Prevladavalo je opće mišljenje da će Zemljani do tada, poput… više »

Sinestezije biblijskih naroda

objavljeno prije 16 godina i 4 mjeseca

Mojsije je bio na halucinogenim drogama dok je slušao kako mu Bog diktira Deset zapovijedi, tvrdi profesor Benny Shanon s Hebrejskog sveučilišta u Jeruzalemu. U studiji… više »

Astrološka zagonetka prijestupne godine

objavljeno prije 16 godina i 4 mjeseca

Iako je znanstveno dokazano da nijedna kultura, uključujući i suvremenu, nije osmislila savršeno precizan kalendar, s relativnom sigurnošću možemo konstatirati da je danas 29.… više »

Monty Pythoni pogodili veličinu Mliječne staze

objavljeno prije 16 godina i 4 mjeseca

Komičar Eric Idle iz Monthy Pythona u svojoj je popularnoj ‘Galaktičkoj pjesmi’ rekao da je naša galaksija stotinu tisuća svjetlosnih godina dugačka, te da je… više »