« Iza ogledala
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
TEORIJE

Imaju li natpisi o Zmijonoscu veze s 21. 12. 2012.?

Pluton izlazi iz Zmijonosca krajem prosinca, u vrijeme kad neki predviđaju kraj svijeta po majanskom kalendaru

Hoće li nam Zmijonosac ukazati na kraj svijeta?
Hoće li nam Zmijonosac ukazati na kraj svijeta? (Google Sky)
Više o

astrologija

,

21. 12. 2012.

,

majanski kalendar

,

kraj svijeta

,

Zmijonosac

Nije dugo trebalo da se Zmijonosac poveže s majanskim kalendarom i famoznim 21. 12. 2012., prema nekim autorima datumom kraja svijeta. Naime, Maje su proučavale kozmičku zmiju, a Zmijonosac je upravo takvo zviježđe.

Zapravo, Zmijonosac je jedino zviježđe koje se sastoji od tri dijela - Zmijonosca te repa i glave zmije koju drži u rukama. Simboličko značenje zviježđa i dalje predstavlja temu rasprava, uz rašireno vjerovanje da se radi o grčkom bogu Asklepiju i zmiji koja se ovija oko kaduceja.

No, jednako se tako može povezati i sa zmijom iz Rajskog vrta, majanskim Kukulkanom i astečkim Quetzalcoatlom. Zapadna civilizacija zmiju obično asocira sa zlom, no prastanovnici Latinske Amerike, Hindusi i brojne druge civilizacije štovale su zmiju i njenu energiju kao božanstvo.

Tako dolazimo i do poveznice između Zmijonosca i kraja svijeta. Početkom devedestih godina prošlog stoljeća Pluton je započeo svoj put kroz Zmijonosca, koincidirajući upravo s nastankom World Wide Weba, popularno nazvanog interneta ... naravno, internet je puno više od WWW, no o tome će se pisati na drugim mjestima i u drugim temama.

Pluton izlazi iz Zmijonosca krajem prosinca sljedeće godine, drsko blizu datuma koji se voli nazivati krajem svijeta. Tumačenja da će ponovno doći do pomaka svijesti i da će svijet kakav sada poznajemo prestati postojati ne čine se više tako utopistička i znanstveno-fantastična, jer svima je jasno da ovakvo društvo i vrijednosti koje su naizraženije jednostavno ne mogu opstati. Stoga, još jedan argument više za obje strane, spritualističku i apokaliptičku, je tu. Shvatite ga kako vam drago.


18.01.2011. 17:15:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Heretik
    19.01.2011. 09:55
    Koja hrpa gluposti
Novi komentar
nužno
nužno