Film

Slavni "Drakula" počasni gost pulskog filmskog festivala

objavljeno prije 16 godina

Počasni gost 55. festivala igranog filma u Puli proslavljeni je britanski glumac svjetske karijere Christopher Lee, koji je u svojoj impresivnoj šezdesetogodišnjoj karijeri… više »

Otvoren 6. Tabor film festival

objavljeno prije 16 godina

U devet dana trajanja festivala u Zagorju će se okupiti probrana svjetska produkcija kratkometražnog filma i u srednjovjekovnom okruženju i ove godine boriti za nagradu "Veronikinu… više »

Film - Preporuke

objavljeno prije 16 godina

Hancock Režija: Peter BergScenarij: Vincent Ngo, Vincent GilliganUloge: Will Smith, Charlize Theron, Jason Bateman, Jae HeadSuperjunaci su najčešće  bezgrešni, a u… više »

Riječ urednika filma

objavljeno prije 16 godina

Trenutačni kino repertoar obilježen je super-herojima kroz dva filma sa sasvim različitim pogledom na takve junake. Drugi Hulk kreće se utabanim stazama ekranizacije stripa i pokušava… više »

Ljetni pljusak festivala

objavljeno prije 16 godina

Tek je završio Libertas film festival u Dubrovniku, Animafest je još živo u sjećanju, a s nama su već novi filmski festivali. U srijedu je započeo drugi vukovarski filmski… više »

Tarantino snima novi film

objavljeno prije 16 godina

Quentin Tarantino svoj novi film počinje snimati u listopadu ove godine, a trebao bi biti dovršen do petog mjeseca iduće godine kako bi ga mogao prezentirati na filmskom festivalu u… više »

Film Willa Smitha 'Hancock', iznenadio već prvi vikend

objavljeno prije 16 godina

Will je u zadnjih nekoliko godina snimio par nezapaženih filmova i nikako da mu krene, iako kritika ovaj film nije vrlo dobro prihvatila čini se kako je taj film pun pogodak za povratak u… više »

U srijedu počinje 2. vukovarski filmski festival

objavljeno prije 16 godina

Osim Mirkovića u prvoj večeri ćemo gledati dugometražni film "Prazne boce" Jana Sveraka, redatelja Oskarom nagrađena češkog filma "Kolja". Prva festivalska večer… više »

Kvalitetni kratki filmovi na najduljem Tabor Film Festivalu

objavljeno prije 16 godina

Jedini hrvatski festival kratkometražnog filma, Tabor Film Festival, u velikom se stilu od 11. do 19. srpnja vraća na svoju staru lokaciju, dvorac Veliki Tabor u Desiniću. Tamo će se, u dosad… više »

Poplava podunavskih filmova na 2. Vukovar Film Festivalu

objavljeno prije 16 godina

Program drugog Vukovar Film Festivala koji počinje u srijedu 9. srpnja s pedeset i jednim naslovom, podunavskom konkurencijom, žirijem, danom trajanja više, projekcijama osim na… više »

Doks o Hunteru S. Thompsonu

objavljeno prije 16 godina

U američka kina dolazi dokumentarac ‘Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson’ Alexa Gibneyja. Film se bavi ocem gonzo novinarstva i autorom kultnog romana ‘Strah… više »

Arminu nagrada u Maroku

objavljeno prije 16 godina

Film ‘Armin’ redatelja Ognjena Sviličića dobio je nagradu za najboljeg redatelja na ovogodišnjem međunarodnom filmskom festivalu u Rabatu u Maroku koji se održavao od 21.… više »

Pronađeni prizori iz Metropolisa

objavljeno prije 16 godina

Gotovo svi prizori koji su nedostajali iz filma ‘Metropolis’, ključnog djela njemačko-američkog redatelja Fritza Langa, pronađeni su u Argentini. Originalna verzija tog nijemog… više »

Na Motovunu oko 100 filmova

objavljeno prije 16 godina

Za jubilarno, deseto izdanje Motovun Film Festival je pripremio dosad najambiciozniji program. Od 28. srpnja do 1. kolovoza prikazat će se više od stotinu filmova, od toga 28 u glavnom… više »

Film Fatiha Akina pobjednik Libertasa

objavljeno prije 16 godina

Najboljim igranim cjelovečernjim filmom 4. Libertas film festivala proglašen je njemački film ‘Na rubu raja’ (‘Edge Of Haven’) u režiji njemačkog redatelja… više »