Film
MALO SVIJETLIH TOČAKA

"Pomrčina" je dosad najlošiji nastavak "Sumrak" sage

objavljeno prije 14 godina

Treći film u serijalu „Sumrak" - od eventualnih pet - je, priča se, najbolji do sad, ali to su isprazne pohvale ako se zaista uzmu u obzir prva dva nastavka, „Sumrak" i „… više »

MOJ PRVI FILM

Trodnevni Maraton Kratkog Filma

objavljeno prije 14 godina

Maraton Kratkog Filma je projekt koji je osmišljen te postoji i funkcionira već svoju desetu ediciju. Ove godine Maraton započinje 1. srpnja u organizaciji kluba Sirup. Trodnevna… više »

SUMRAK SAGA

"Pomrčina" prikazana u SAD-u

objavljeno prije 14 godina

Kako javlja USA Today, u četvrtak je održana glamurozna premijera "Eclipse", najnovijeg nastavka "Twilight" franšize, u Nokia Theatre u Los Angelesu. Stotine fanova je kampiralo ispred… više »

SAN ILI JAVA?

Filmovi koji plaše doživotno

objavljeno prije 14 godina

Profesorica Joanne Cantor ispitala je stotine odraslih osoba te otkrila kako žene koju su gledale film "Psiho" često imaju strah od odlaska pod tuš, dok su glazba i scene iz filma… više »

LETEĆI CIRKUS MONTYJA PHYTONA

Pythonovac Terry Jones stiže na Motovun filmski festival

objavljeno prije 14 godina

Pravim imenom Terence Graham Parry Jones, čuveni velški komičar, uz Michaela Palina glavni tvorac senzacionalnih i uvrnutih pythonovskih skečeva! Jones je ujedno i režirao tri od… više »

FESTIVAL HRVATSKOG FILMA

Film "Vjerujem u anđele" dobio Nagradu publike u Freiburgu

objavljeno prije 14 godina

Na Festivalu hrvatskog filma u njemačkome gradu Freiburgu, gdje je prikazano šest novijih hrvatskih filmova, film Nikše Sviličića "Vjerujem u anđele" osvojio je Nagradu publike.… više »

MOTOVUN U ZAGREBU

Motovunsko zagrijavanje u Movieplexu

objavljeno prije 14 godina

Motovunsko zagrijavanje započinje prošlogodišnjim dvostrukim motovunskim pobjednikom, filmom Akvarij koji je osim glavne motovunske nagrade Propelera, osvojio i nagradu žirija… više »

REKORD

Priča o igračkama 3 obara rekorde!

objavljeno prije 14 godina

Woody i Buzz Lightyear na našim ekranima pojavili su se prije 15 godina, a sada je njihova nova animirana pustolovina ostvarila najbolji prvi vikend prikazivanja u lipnju u povijesti… više »

ČISTA ROMANTIKA

Bollywoodski filmovi koje morate pogledati

objavljeno prije 14 godina

Ples, pjesma, ljubav, patnja, novac i drama 'sastojci' su svih uspješnih filmova marke Bollywood. Indijski filmovi u prosjeku traju dva i pol do tri sata te su se počeli sve… više »

STIŽE LEGENDA

Morgan Freeman počasni gost Dubrovnik Film Meetinga

objavljeno prije 14 godina

U filmu redatelja Clinta Eastwooda Morgan Freeman glumi predsjednika Južnoafričke Republike Nelsona Mandelu, a ta mu je uloga donijela četvrtu nominaciju za Oscara te mnoga druga priznanja i… više »

GLAZBA I MODA NA FILMU

Film 'Coco Chanel i Igor Stravinsky' u kinu Europa

objavljeno prije 14 godina

Riječ je o ekranizaciji dobro skrivane, kratke i strastvene romanse dvoje umjetnika koji su obilježili prošlo stoljeće, kraljice pariške mode Coco Chanel i slavnog ruskog… više »

Recenzija filma Princ Perzije

objavljeno prije 14 godina

Povijesni akcijski spektakli malo su posustali i posljednje vrijeme,vjerojatno zbog nužnog povelikog budžeta, ali ipak se s vremena na vrijeme holivudski producenti odluče na rizik. Ono… više »

PULSKI FESTIVAL

Najviše filmova o ljubavnim problemima i preljubima

objavljeno prije 14 godina

"Tematski dominiraju filmovi o ljubavnim problemima i preljubima, oslobodili smo se ratne tematike i bavimo se ljubavima, a mislim da publika neće imati ništa protiv", izjavio je… više »

Novo u zagrebačkim kinima - od 17. lipnja 2010.

objavljeno prije 14 godina

Ovaj tjedna zagrebačka vam kina donose samo komedije i to u kojima glume holivudske superzvijezde. Dovoljan razlog da svratite na malu dozu humora. Tko je meta? Novovjenčani par saznaje da su… više »

PROJEKCIJA

Queer Momenti u kinu Europa

objavljeno prije 14 godina

La Boyita je motorna kamp kućica i skrovište za Jorgelinu, znatiželjnu djevojčicu na prijelazu iz djetinjstva u pubertet. Nakon bolnog iskustva roditeljskog razvoda i nenadane… više »