« Film
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
SJAJAN UVOD U OSCARE

Film "Kraljev govor" pokupio sedam nagrada BAFTA-e

Film "Početak", u kojemu glumi Leonardo Di Caprio osvojio je nagrade za scenografiju, posebne vizualne efekte i zvuk. Filmovi o Harryju Potteru dobili su nagradu za doprinos kinematografiji

Colin Firth i Tom Hooper
Colin Firth i Tom Hooper (Getty Images)
Više o

Bafta

,

Kraljev govor film

,

Početak film

,

Crni labud film

,

Harry Potter filmovi

,

nagrade

,

Oscar

Film "Kraljev govor" u kojemu Colin Firth glumi kralja Georgea VI. osvojio je u nedjelju u Londonu sedam nagrada Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti (BAFTA), piše Hina. Uz nagrade za najbolji film, najbolji britanski film i najboljeg glumca, "Kraljev govor", redatelja Toma Hoopera dobio je nagrade i za najboljeg sporednog glumca i glumicu te za originalni scenarij i glazbu. Britanski povijesni film bio je nominiran za nagrade u 14 kategorija, a vodi i po nominacijama za puno poznatijeg Oscara koji će biti dodijeljeni 27. veljače.

Film "Početak", u kojemu glumi Leonardo Di Caprio osvojio je nagrade za scenografiju, posebne vizualne efekte i zvuk. David Fincher dobio je nagradu za najboljeg redatelja za film "Društvena mreža". Taj je film dobio nagrade i za najbolji adaptirani scenarij i montažu. Natalie Portman dobila je nagradu za najbolju glumicu za film "Crni labud", kojemu je od 12 nominacija pripala tek jedna nagrada.

Film "127 sati" ostao je bez nagrade, dok je "Čovjek zvan Hrabrost" dobio nagradu za fotografiju. Tom Hardy dobio je nagradu za mlade umjetnike o čemu je odlučivala britanska javnost. Nagrada za najbolji strani film pripala je švedskom filmu "Muškarci koji mrze žene".

Filmovi o Harryju Potteru dobili su nagradu za doprinos kinematografiji. Britanski glumac Christopher Lee, najpoznatiji po ulogama u klasičnim filmovima strave kao što je "Drakula", dobio je nagradu za životno djelo. Među njegovim prethodnicima su Charlie Chaplin, Alfred Hitchcock, Steven Spielberg, Sean Connery, Elizabeth Taylor i Vanessa Redgrave.

14.02.2011. 08:07:58
Novi komentar
nužno
nužno