« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 7 mjeseci
COOL

Video igricama protiv bolova

Igranje videoigrica kao što je Nintendo Wii Fit može smanjiti kroničnu bol u donjem dijelu leđa za čak 30 posto

Igrajte se!
Igrajte se! (Arhiva)
Više o

bolovi u leđima

,

fizioterapija

,

Nintendo Wii Fit

Video igrice najčešće se spominju negativno - te ovisnost, te ovo te ono, a zapravo se radi o prilično ljekovitom načinu gubljenja vremena, tvrde znanstvenici.

Naime, igranje videoigrica kao što je Nintendo Wii Fit može smanjiti kroničnu bol u donjem dijelu leđa za čak 30 posto, rezultati su nove studije. Istraživači sa Sveučilišta u Sydneyu u Australiji istraživali su učinke igranja fizički aktivnih vidoigrica i otkrili značajno ublažavanje boli.

Oni koji su sudjelovali dobili su Nintento Wii-Fit-U i od njih je zatraženo da obavljaju aerobne vježbe tri puta tjedno po sat vremena. Rezultati su pokazali dodatnih 23% povećanja fizičke funkcije od videoigrica.

U istraživanju je sudjelovalo 60 ispitanika u dobi od 55 i više godina. Autor studije dr. Joshua Zadro, fizioterapeut sa Sveučilišta u Sydneyu, rekao je za Daily Mail: "Naša je studija pokazala da su fitness videoigrice u kući važan tretman. To je izvrsna opcija za starije osobe koje pate od kroničnih bolova u leđima, budući da su sudionici imali 27% smanjenja boli."

Sudionici su radili na fleksibilnost, jačanju mišića i aerobnim vježbama 60 minuta, tri puta tjedno kod kuće, bez terapeutskog nadzora. Učinak osmotjednog programa videoigrica bio je usporediv s programima vježbanja koji su vršeni pod nadzorom fizioterapeuta.

20.09.2018. 18:02:00
Novi komentar
nužno
nužno