« Život
objavljeno prije 6 godina
HE HE

Važne odluke treba donositi - gladan

Za one koji još uvijek čeznu za janjećim brigadama koje su uz meze donosile važne odluke, vijest glasi - kao što i sami znate, te su odluke bile pogrešne

Gladan mozak donosi bolje odluke
Gladan mozak donosi bolje odluke (Shutterstock)
Više o

glad

,

sitost

,

odluke

,

donošenje odluka

Donošenje odluka vrlo je važan dio našeg života, a kako su se često takve stvari radile ili uz hranu ili na šanku (često i oboje), vjerujemo da će vas zanimati što su znanstvenici pronašli na tu temu.

Naime, znanstvenici Sveučilišta u Utrechtu proveli su eksperimente na grupi studenata kako bi se vidjelo kad donose bolje odluke, a podijelili su ih u situ i gladnu grupu. Gladna grupa bila je bolja u kompleksnoj kartaškoj igri, dok su u biranju manjeg iznosa novca sada i većeg u budućnosti redom birali budućnost.

>> Iskoristite intuiciju za donošenje ispravnih odluka >>

Pokazalo se ono što se moglo i pretpostaviti - gladan mozak bira odluke koje donose dugoročne dobitke, dok su siti uvijek zadovoljni s nečim što dobivaju odmah.

Zanimljivo, ali uvijek su se gladni uspjeli othrvati potrebi da nešto dobiju odmah, bez obzira na svoje stanje, što pokazuje da mozak u takvom stanju izoštrenije razmišlja i promovira dugoročnu korist.

>> Prije donošenja važnih odluka napijte se vode >>

Stoga, ako trebate nešto odlučiti, prvo zaboravite na par obroka - nećete pogriješiti.

03.11.2014. 18:25:00
Novi komentar
nužno
nužno