« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Uručene dodatne potpore braniteljskim zadrugama

12 zadruga dobilo po 50.000 kuna

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ranko Šuvar/CROPIX)
Više o

Jadranka Kosor

,

braniteljske zadruge

,

dodatna potpora

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas dvanaest ugovora o dodatnim potporama braniteljskim zadrugama.

"Danas okrećemo novu stranicu u zapošljavanju hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih branitelja jer počinjemo s realizacijom nove mjere koja je predviđena u programu Vlade od 2008.", rekla je Kosor u Ministarstvu na svečanosti uručivanja ugovora.

Dodatne potpore u iznosu po 50.000 kuna danas je dobilo dvanaest zadruga, koje su ostvarile dobre poslovne rezultate i planiraju proširiti svoju djelatnost. Potpore su im namjenjene za nabavku strojeva, opreme ili zemljišta.

U ovoj godini za dodatne potpore predviđena su dva milijuna kuna pa će biti raspisan još jedan natječaj, kazala je Kosor.

Do danas je, kazala je, osnovano 265 zadruga. U ovoj godini Ministarstvo je poduprlo 73 nove udruge i svaka je dobila po 150.000 kuna. Do sada je zaposleno oko 10.000 branitelja, od toga veliki dio kroz mjere zadrugarstva.

To je jedna od najuspješnijih mjera Ministarstva i Vlade, ustvrdila je Kosor, poželjevši da ostala ministarstva i lokalna uprava s jednakim poletom potiču rad branitelja.

Kosor je pozvala branitelje da 25. listopada dođu u Vodice na Četvrti sajam zadruga koji će kako očekuje doprinijeti povezivanju zadruga i zajedničkom nastupu na tržištu. (HINA)

25.09.2008. 14:30:03
Novi komentar
nužno
nužno