« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Sud o odgodi suđenja Cviku i pomagačima

Troje optuženih nisu se pojavili

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Joško Ponoš/CROPIX)
Više o

Jakša Cvitanović Cvik

Nakon što je zbog nedolaska troje optuženih do daljnjega odgođeno suđenje Jakši Cvitanoviću-Cviku (33) i još 15-orici njegovih pomagača na Županijskom sudu u Splitu, glasnogovornik suda Neven Cambj izvijestio je kako ih je, da bi suđenje moglo početi, sukladno zakonu, potrebno locirati i poslati im nove pozive.

Glasnogovornik Cambj rekao je kako je predsjednik sudskog vijeća Zoran Matulović donio odluku da se provjeri jesu li osobe, koje nisu došle na suđenje, doista bolesne, odnosno nalazi li se jedna od optuženih osoba na tretmanu odvikavanja od droge, a treća u zatvoru u Dubrovniku, odnosno u Požegi.

Na glavnu raspravu nije došla Kristina Dragojević, koja se, kako se doznaje, nalazi na tretmanu odvikavanja od droge, Goran Surjan, koji, prema riječima njegova branitelja, ima visoku temperaturu, i Tea Cetinić, za koju treba utvrditi u kojemu se zatvoru nalazi.

USKOK Jakšu Cvitanovića i njegove pomagače tereti da su se udružili u zločinačku organizaciju radi nabave i distribucije heroina na Korčuli i u drugim dijelovima Dubrovačko-neretvanske županije. Prema optužnici, oni su na tom području prodavali od 1 do 3 kilograma heroina mjesečno i tako zaradili gotovo 7 milijuna kuna.

Cvitanović-Cvik i još šestero pomagača nalaze se u pritvoru, dok je devetero optuženih pušteno da se brani sa slobode.

Osim za organiziranje preprodaje heroina, Cvitanović, njegov brat Mirjan i dubrovačka odvjetnica Ana Birimiša optuženi su i za pranje novca, 2,3 milijuna kuna zarađenih od prodaje heroina kojima su kupovali pokretnine i nekretnine. (HINA)

24.09.2008. 20:41:57
Novi komentar
nužno
nužno