« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Adlešič o Bujama

Mladi su pametniji od odraslih

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Marko Miščević/CROPIX)
Više o

Đurđa Adlešič

,

Buje

Potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič danas se u Pazinu, gdje je održana svečana sjednica Županijske skupštine u povodu Dana Istarske županije, osvrnula na tzv. slučaj zida u školi u Bujama, ocijenivši kako su ponekad mladi ljudi pametniji od odraslih.

"Upravo slučaj u Bujama dokazuje kako učenici ne žele dopustiti da se između nas grade zidovi i tu ih potpuno podupirem", zaključila je Adlešič komenitajurći prekjučerašnje rušenje zida koji su obavili učenici.

Državni tajnik za srednje školstvo Želimir Janjić danas je za posjeta školi u Bujama izrazio nezadovoljstvo činom ravnatelja talijanske škole "Leonarda da Vincija" koji je zid podignuo u kolovozu. Učenici te škole i hrvatske Gospodarske škole i Srednje škole "Vladimira Gortana" prekjučer su srušili taj pregradni zid.

U izjavi za Hinu Janjić je potvrdio da je o školi u Bujama razgovarao sa županijskim pročelnikom za prosvjetu Mladenom Dušmanom te istarskim županom Ivanom Jakovčićem. Riječ je o slučaju koji je isključivo u nadležnosti Županije i škole. Naime, o svakom graditeljskom zahvatu, bilo da je kapitalno ulaganje ili investicijsko održavanje, kojim se želi nešto ograditi ili pregraditi, škola se mora dogovoriti sa Županijom koja je osnivač škole", istaknuo je Janjić. Dodao je kako škola samostalno ne bi smjela ništa poduzeti.

Kazao je kako Županija u okviru svojih decentraliziranih sredstava osigurava novac i za kapitalnu izgradnju i za investicijsko održavanje.

"Stoga u ovom slučaju Ministarstvo nema nikakve ovlasti, već isključivo Županija", zaključio je Janjić. (HINA)

25.09.2008. 21:19:18
Novi komentar
nužno
nužno