« Televizija
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
DISCOVERY

Upoznajte oružje koje je mijenjalo tijek ratova

Za Paula Shulla najveću vrijednost imaju priče koje svako oružje ili vojni artefakt nose sa sobom, a sve to možete vidjeti u serijalu Lovac na oružje

Paul Shull je Lovac na oružje
Paul Shull je Lovac na oružje (Discovery Channel)
Više o

Discovery Channel

,

Lovac na oružje

,

Paul Shull

Paul Shull odrastao je slušajući priče svog pradjeda koji se borio u oba svjetska rata. Te su priče u njemu pobudile snažan interes za vojnu povijest, stra­tegije ratovanja i oružja koja su se koristila u određenim razdobljima. Kao dječak je skupio kolekciju odličja iz 2. svjetskog rata i otkrivao priče koje se iza  njih kri­ju. Zatim je počeo skupljati mačeve, a njegova fascinantna kolekcija danas sadrži primjerke koji datiraju iz 18. stoljeća. Za Paula Shulla najveću vrijednost imaju priče koje svako oružje ili vojni artefakt nose sa sobom. Paul gaji duboko poštova­nje za sve koji su pali u bitkama.

Shull ima nekoliko velikih strasti. Obožava glazbu, radio je kao promotor za velike festivale i bendove poput Bloodhound Gang. Bavi se restauracijom starih domova, i strastveni je mačevalac. Predsjednik je povijesnog odbora Kanadske mačevalačke federacije.

Svoju strast vezanu uz oružje, proučavanje vojne tehnologije i povijesti ratovanja pretvorio je u fascinantan serijal pod nazivom Lovac na oružje koji se subotom od 20 sati prikazuje na Discovery Channelu. U realizaciji serijala pomogla mi je ekipa ekscentričnih povjesničara, poznavatelja ratovanja i kolekcionara oružja. Zajedno su obnavljali zapušteno oružje i pripremali ga za rekonstrukcije bitaka i opasna testiranja pune snage oružja koje je izmijenilo povijest ratovanja.

Za serijal Lovac na oružje Paul je radio na obnovi tanka razarača zvanog Achilles i sovjetske puške SVT-40 iz Drugog svjetskog rata. Pronašao je pa čak i pucao iz najsmrtonosnijih komada lakog poljskog topništva iz doba Američkog građanskog rata: Parrotta i Ordance Riflea. Uspio se domaći i jurišne puške FG-42 dizajnirane posebno za njemačke padobrance, dragulja za kolekcionare vojne povijesti i oruž­ja. Restaurirao je strojnicu Quad50 (legendarni The Meat Chopper) i otkrio strašne moći bacača plamena.

25.02.2016. 12:15:00
Novi komentar
nužno
nužno