« Televizija
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
VIASAT

Misteriozna srednjevjekovna ubojstva na Viasat History

Svaka epizoda bavi se jednim od razriješenih srednjovjekovnih misterija ispletenih oko ubojstva Juana Borgije, sumnjive smrti Shakespeareovog mentora i sličnih događaja

Misteriozna srednjovjekovna ubojstva
Misteriozna srednjovjekovna ubojstva (Viasat History)
Više o

Misteriozna srednjovjekovna ubojstva

,

Viasat History

Razdoblje srednjeg vijeka ostavilo nam je najveće priče u povijesti o kojima se i danas snimaju filmovi i pišu knjige. Neki od tih srednjovjekovnih likova su stvarni, a neki izmišljeni.

Najbolja stvar u pričama iz srednjeg vijeka je što one uglavnom završavaju ubojstvom, a dodatnu draž daje im misterij. Nova dokumentarna serija Misteriozna srednjovjekovna ubojstva istražuje upravo te dobre stare zaplete u kojima se traži tko je skovao plan, a tko izvršio ubojstvo. Ako ste zainteresirani za veličanstvene dvorce, viteštvo, moćne kraljeve i kraljice i priče koje drže u napetosti „Je li ubio on?" ili „Je li kriva ona?", s ovom ćete ih serijom i dobiti. Uz to ćete gledati i o mračnim urotama, tajnim ljubavnicima, pohlepnim plemićima i ludim kardinalima.

Svaka epizoda bavi se jednim od razriješenih srednjovjekovnih misterija ispletenih oko ubojstva Juana Borgije, sumnjive smrti Shakespeareovog mentora, ubojstva dvaju malih prinčeva koje je ubio njihov ujak Rikard III, smrti supruge ljubavnika kraljice Elizabete I, mit i istina o ubojstvu Edvarda II, Arthura od Britanije.

Kroz rekonstrukcije i stručnu analizu, u seriji se pokušavaju riješiti tajne iz prošlosti. Korištene su moderne forenzičke tehnike zajedno s bogatim povijesnim kontekstom radi otkrivanja brutalne istine skrivene u prošlosti.

Misteriozna srednjovjekovna ubojstva možete pratiti na kanalu Viasat History nedjeljom u 21.00h.

26.02.2016. 12:19:00
Novi komentar
nužno
nužno