« Film
objavljeno prije 2 godine i 1 mjesec
CEKATE

Upisi na animatorsku počenticu za djecu od 9+ godina

Na dvomjesečnoj radionici upoznat ćemo se sa osnovama animacije, od povijesnih početaka do suvremenih tehnika

Animatorska početnica
Animatorska početnica (Arhiva)
Više o

Cekate

,

animatorska početnica

Krenuli su upisi na dvomjesečnu animatorsku početnicu za djecu od 9+ godina čiji je prvi susret u srijedu, 6. travnja 2022. od 18 do 20 sati u Centru za kulturu Trešnjevka. Voditeljica radionica je Maša Udovičić, animatorica i producentica u Luma filmu koja se dulje od 20 godina bavi animacijom.

Producirala je 15 kratkih animiranih filmova i jedan animirani serijal. Posljednjih 5 godina okrenuta je popularizaciji animacije kao umjetnosti, organizaciji projekcija filmova, edukaciji i savjetovanju.

Više o animatorskim radionicama: 

Na dvomjesečnoj radionici upoznat ćemo se sa osnovama animacije, od povijesnih početaka do suvremenih tehnika. Radionica je spoj aktivnog učenja uz puno praktičnog rada, a ostavlja puno prostora za osobno kreativno izražavanje. Animacija je umjetnost koja spaja likovnu i filmsku umjetnost. Uključuje promatranje okoline, planiranje vremena i prostora, snalaženje u okvirima, kreativno izražavanje, pronalaženje optimalnih tehničkih rješenja, te samu izvedbu u materijalu ili crtežu. Započet ćemo radom na optičkim igračkama s kraja 19. stoljeća: thaumatrope i flipbook, zatim prijeći na animaciju u loopu na stroju koji se zove zoetrope, pa napraviti svoje modele u glini i nacrtati ih kao modele. I na kraju izraditi svoje lutkice od kartona i u kolaž animaciji snimiti i montirati kratki film na iPad-u. Radionica je namijenjena svoj znatiželjnoj djeci koja vole crtanje i filmove, a zanima ih kako rade strojevi.

Upisi i informacije: natasab@cekate.hr, 091/3027420

Cijena dvomjesečne radionice: 500 kuna 

25.03.2022. 08:31:00
Novi komentar
nužno
nužno