objavljeno 25.03.2022. 08:31:00
CEKATE

Upisi na animatorsku počenticu za djecu od 9+ godina

Na dvomjesečnoj radionici upoznat ćemo se sa osnovama animacije, od povijesnih početaka do suvremenih tehnika

Animatorska početnica
Animatorska početnica (Arhiva)

Krenuli su upisi na dvomjesečnu animatorsku početnicu za djecu od 9+ godina čiji je prvi susret u srijedu, 6. travnja 2022. od 18 do 20 sati u Centru za kulturu Trešnjevka. Voditeljica radionica je Maša Udovičić, animatorica i producentica u Luma filmu koja se dulje od 20 godina bavi animacijom.

Producirala je 15 kratkih animiranih filmova i jedan animirani serijal. Posljednjih 5 godina okrenuta je popularizaciji animacije kao umjetnosti, organizaciji projekcija filmova, edukaciji i savjetovanju.

Više o animatorskim radionicama: 

Na dvomjesečnoj radionici upoznat ćemo se sa osnovama animacije, od povijesnih početaka do suvremenih tehnika. Radionica je spoj aktivnog učenja uz puno praktičnog rada, a ostavlja puno prostora za osobno kreativno izražavanje. Animacija je umjetnost koja spaja likovnu i filmsku umjetnost. Uključuje promatranje okoline, planiranje vremena i prostora, snalaženje u okvirima, kreativno izražavanje, pronalaženje optimalnih tehničkih rješenja, te samu izvedbu u materijalu ili crtežu. Započet ćemo radom na optičkim igračkama s kraja 19. stoljeća: thaumatrope i flipbook, zatim prijeći na animaciju u loopu na stroju koji se zove zoetrope, pa napraviti svoje modele u glini i nacrtati ih kao modele. I na kraju izraditi svoje lutkice od kartona i u kolaž animaciji snimiti i montirati kratki film na iPad-u. Radionica je namijenjena svoj znatiželjnoj djeci koja vole crtanje i filmove, a zanima ih kako rade strojevi.

Upisi i informacije: natasab@cekate.hr, 091/3027420

Cijena dvomjesečne radionice: 500 kuna 

25.03.2022. 08:31:00
http://m.metro-portal.hr/upisi-na-animatorsku-pocenticu-za-djecu-od-9-godina/136971/