« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina
MLJAC

Ukusna dijeta koju ćete obožavati

U čašu jogurta ili kefira (bilo bi idealno da je domaći kefir) umiješajte žličicu cejlonskog cimeta i to popijte kad ujutro ustanete i navečer kad idete spavati

Cimet odlično regulira razinu šećera u krvi
Cimet odlično regulira razinu šećera u krvi (Arhiva)
Više o

dijeta

,

cimet

,

jogurt

Dijeta se obično shvaća kao temeljita promjena u načinu prehrane na određeno vrijeme u svrhu gubitka viška kilograma, što dobar dio ljudi odbija u startu i čini im cijelu priču vrlo neprivlačnom i kompliciranom. 

S druge strane, oglasni prostori medija prepuni su raznoraznih "čudesnih" pripravaka koji "garantiraju" gubitak velikog broja kilograma u kratkom vremenu, što je samo po sebi dvojbeno i vrlo rijetko moguće.

Što onda napraviti ako imate višak kilograma, želju da ih skinete, no nemate nikakvog afiniteta prema dijetama? Čini se kao nemoguća misija, no jedino ako ne pozovemo Majku Prirodu u pomoć.

Za početak, treba vam domaći kefir, no ako se još niste bacili na proizvodnju, može poslužiti i onaj kupovni (uz detaljno proučavanje deklaracije kako bi sadržavao što manje šećera), a nakon toga - cejlonski cimet.

Postupak je više nego jednostavan - ujutro i navečer popijte čašu kefira u koju ste umiješali žličicu cejlonskog cimeta (onaj u štapićima po trgovinama je kineski, koji ima puno manje aktivnih tvari, pa uložite koju kunu više u pravi cimet).

Cimet je poznat po svojem izvanrednom učinku na regulaciju razine šećera u krvi što će odlično kontrolirati želju za unosom ugljikohidrata (pekarskih slastica koje obično pojedete u prolazu i ne razmišljate o tome koliko vas zapravo debljaju).

Uz to, cimet je poznat po jačanju imuniteta i ubrzavanju metabolizma, dok je domaći kefir izuzetno dobar za probavu - kombinacija iz snova. Isprobajte!

26.04.2017. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno