« Zagreb
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci

Udruge: Grad za vlastiti nerad optužuje nas

Iako je navedena među prioritetima investiranja, tvornica Jedinstvo propada

Više o

močvara

,

nezavisna kultura

U nedavno objavljenom izvještaju Povjerenstva za kontrolu prostora u vlasništvu Grada Zagreba izneseno je niz netočnosti i insinuacija koje su naštetile ugledu Udruženja za razvoj kulture, kluba Močvara i Saveza za Centar za nezavisnu kulturu i mlade, rečeno je jučer na konferenciji za novinare koju su održale udruge.

URK je u više navrata pokušao s Gradom formalno urediti odnose, ali je naišao na ignoriranje i opstrukciju. Uz to, prije gotovo tri godine gradonačelnik Bandić se obvezao dovršiti investicije i riješiti status korisnika Jedinstva. Od tada pa do prije par dana, kada je Grad nakon 2-3 godine prokišnjavanja konačno zakrpao krov, u Jedinstvo nije uložena niti kuna.

Pri tome, prošlo je više od četiri godine otkad ugovor za prostor kluba Močvara nije produžen. Grad sada selektivnim pristupom dokumentaciji i podacima te pogrešnim interpretacijama pokušava odgovornost svaliti na korisnike prostora, rečeno je na konferenciji.

Savez za Centar je mreža organizacija koje se već nekoliko godina intenzivno bave pitanjem nedostatka prostora za programe mladih i nezavisne kulture. S obzirom na to da Grad nije apsolutno ništa napravio na tom planu, Savez je, u suradnji s URK-om, u travnju 2007. godine otvorio Privremeni ilegalni centar za kulturu i mlade ‘Jedinstvo’, o čemu je obavijestio i javnost i Grad.

EINSTÜRZENDE NEUBAUTENDeveti rođendan Močvara će proslaviti uz kultni noise bend 

- Grad godinama ne radi svoj posao i sada krivnju za svoj nerad pokušava svaliti na druge. Prostor Jedinstva već godinama je treća po redu investicija na Gradskoj listi prioriteta u kulturi, a evo koliko se u njega ulaže -rekla je koordinatorica Saveza za Centar Emina Višnjić za Metro Express.  

Piše: MEX
23.01.2008. 01:27:49
Novi komentar
nužno
nužno