« Zagreb
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci

Počinje Test!8

Više o

test!8

,

kazalište

Međunarodni festival studentskog kazališta i multimedije ‘Test!8’ bit će održan od 23. do 27. siječnja u prostoru Studentskog centra i Teatra &TD u Zagrebu, a sadrži cjelodnevne programe s  predstavama, videoprojekcijama, radionicama, izložbama i koncertima, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Urednik kazališnog programa Darko Jeftić rekao je da će posjetitelji moći vidjeti devet predstava studentskih umjetničkih grupa iz Hrvatske, Njemačke, Italije, Srbije, Rusije i Rumunjske. Posebno je istaknuo predstavu ‘Hamlet’, suvremeni pristup Hamletu studenata Babes-Bolyai Universiti iz Rumunjske.

U multimedijalnom programu, videoradovima, fotografijama, instalacijama i performansima nastupit će 16 studenata iz Hrvatske, Rumunjske, Srbije, Poljske, Njemačke, Nizozemske i Irske, rekla je Maja Rožman, urednica multimedijalnog programa.
Ravnateljica festivala Martina Miholić najavila je održavanje konferencije ‘Sveučilišta u jugoistočnoj Europi: Osnivanje regionalnog centra IUTA’ i okruglog stola ‘Kako pridonijeti razvoju rezidencijalnog programa u Hrvatskoj?’.

OVOGODIŠNJE IZDANJENa festivalu koji podržava kreativnost mladih nastupit će umjetnici i grupe iz desetak europskih zemalja.Urednica glazbenog programa Rea Hadžiosmanović najavila je da će se svaku večer nakon predstava i performansa održavati zabavni glazbeni program, u kojem će nastupiti kvalitetni, još neafirmirani, hrvatski glazbenici i DJ-i. 

Piše: HINA
23.01.2008. 02:11:03
Novi komentar
nužno
nužno