« Zagreb
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci

‘ABECE-DA! ravnopravnosti spolova’

Edukativni pilot-projekt Ženske sobe kreće u 55 srednjih škola

Abece-da! je dio projekta ‘Zdravi gradovi’, koji slavi 20 godina
Abece-da! je dio projekta ‘Zdravi gradovi’, koji slavi 20 godina
Više o

inicijativa grada

,

ženska soba

Gradski ured za zdravstvo u sklopu obilježavanja 20 godina projekta ‘Zdravi gradovi’ siječanjsku je medijsku kampanju posvetio ravnopravnosti spolova.

U sklopu kampanje u 55 zagrebačkih srednjih škola kreće projekt ‘ABECE-DA! ravnopravnosti spolova’ u suradnji s nevladinom udrugom ‘Ženska soba’.

- Osnovni je cilj projekta edukacija mladih, a prvo će se educirati oni koji te mlade podučavaju - njihovi profesori - rekla je voditeljica projekta Maja Mamula za Obiteljski radio.

Jučer su, kao dio promocije,  ZET-ovi tramvaji bili oblijepljeni plakatima koji najavljuju projekt.

- Naša praksa pokazuje da još uvijek živimo u zemlji gdje postoji rodna i spolna diskriminacija, koja je vidljiva na svim razinama - rekla je Mamula i pozvala na osvještavanje o rodnoj ravnopravnosti, čiji teret, prema njezinim riječima, trebaju ponijeti svi. 

Inicijativa Grada
- Projekt ‘ABECE-DA! ravnopravnosti spolova’ iniciralo je Povjerenstvo za ravnopravnost spolova zagrebačke Gradske skupštine.
- Projekt koji će zaživjeti u 55 zagrebačkih škola je sa 62.000 kuna financirao gradski Ured za zdravstvo, rad, socijalnu skrb i branitelje.  
‘Ženska soba’, nevladina udruga koja provodi projekt, od 2002. godine bavi se osvještavanjem žena, institucija i javnosti o seksualnosti žena i seksualnim pravima kroz edukaciju, istraživanje i javno djelovanje. 

Piše: MEX
23.01.2008. 02:12:59
Novi komentar
nužno
nužno