« Zagreb
objavljeno prije 12 godina

Na Pitching forum ZagrebDoxa prijavljeno četrdesetak radova

Više o

ZagrebDox

,

dokumentarci

U sklopu međunarodnog festivala dukumentarnog filma ZagrebDoxa održava se Pitching forum, na kojem filmaši razmjenjuju i predstavljaju svoje projekte. Za ovogodišnji Pitching forum, koji se održava od 26. do 28. veljače, prijavljeno je četrdeset projekata iz Hrvatske, BiH, Bugarske, Makedonije, Rumunjske, Slovenije i Srbije.

Polovica projekata je iz Hrvatske, a uz mlade autore projekte su poslali i već afirmirani autori - Jasmila Žbanić, Pjer Žalica, Ademir Kenović, Branko Ivanda i Branko Ištvančić.

Dokumentarni filmski projekti će se, nakon dvodnevne radionice, predstaviti panelu televizijskih urednika iz zapadne Europe i regije te se natjecati za njihovu financijsku podršku. Od regionalnih urednika, na Forumu će sudjelovati Haris Kulenović iz BiH, Gena Teodosievska iz Makedonije, Živa Emeršič Mali iz Slovenije i Vanja Kranjac iz Srbije.
Radionicu i Pitching forum vode stručnjaci Europske dokumentarističke mreže Tue Steen Mueller i Cecilia Lidin.

PERSPEKTTIVADokumentarci će nakon dvodnevne radionice biti predstavljeni panelu europskih televizijskih urednika. Četvrti festival dokumentarnog filma ZagrebDox održat će se od 25. veljače do 2. ožujka u SC-u. Organizator  je produkcijska kuća ‘Factum’. 

Piše: HINA
23.01.2008. 22:04:51
Novi komentar
nužno
nužno