« Hrvatska
objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci
NOVI ZAKON

Uber uveo velike promjene

Iz kompanije javljaju da su njihovi vozači prošli kroz proces prilagodbe te da auti sada dolaze s taksi oznakama

Uber je kao pravi taxi...
Uber je kao pravi taxi... (Arhiva)
Više o

taxi

,

Uber

Uber je uveo mnoge, velike promjene u svoj rad zbog usklađivanja s novim Zakonom o cestovnom prometu.

Naime, iz kompanije javljaju da su njihovi vozači prošli kroz proces prilagodbe te da auti sada dolaze s taksi oznakama.

Osim toga, ostale novosti se odnose na to da će Uber vozila sada smjeti voziti po žutim trakama te da će biti maksimalno sedam godina stara.

U zadnjih nekoliko tjedana Uberovi partneri-vozači prolazili su kroz proces usklađivanja s novim Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu. Kako bismo pravovremeno informirali te kako ne bi bilo iznenađenja prilikom sljedeće vožnje, želimo dati do znanja koje pozitivne promjene možete očekivati već od sutra, kažu iz Ubera.

"Stupanjem na snagu novog Zakona i pripadajućih Pravilnika, Uber i dalje ostaje aplikacija koja će na jednostavan i najpovoljniji način omogućiti kretanje gradom, ali vozila Uberovih partnera-vozača (samostalnih tvrtki i obrta) službeno postaju taksi vozila. To znači da od sutra, svako vozilo koje vozi putem Uber aplikacije u Hrvatskoj mora biti označeno taksi oznakama - oznakom na krovu i bočnim oznakama s natpisom 'Taxi'. Isto tako, Uberovi partneri-vozači od sada će smjeti koristiti brze (žute) trake, čime će kretanje gradom u Uberu biti još brže. Također, ono što je bitno, a utječe na povećanje kvalitete i sigurnosti, vozila će biti do maksimalno 7 godina starosti.

Također, ovim putem želimo zamoliti i za malo strpljenja, s obzirom na to da je u sljedećih nekoliko tjedana moguće očekivati nešto duže čekanje na vozilo nego do sada. Radimo na tome da se prosječno vrijeme čekanja što prije vrati na standardnu razinu od svega nekoliko minuta", zaključuje se iz Ubera.

03.06.2018. 16:31:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Ivan
    26.06.2019. 10:28
    Uber je los.
Novi komentar
nužno
nužno