« Hrvatska
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
VREMENSKA PROGNOZA

Još malo vrućina, pa stiže osvježenje

Početkom novog tjedna na kopnu manje nestabilno te sunčanije i toplije, do utorka u većini područja vruće

Prognoza vremena za novi tjedan
Prognoza vremena za novi tjedan (Arhiva)
Više o

prognoza vremena

,

radni tjedan

Par dana osvježenja (uz, doduše, velike oluje i štete) prošlo je brzo i temperature su se vratile u blizinu trideset stupnjeva, no i to neće baš tako dugo trajati.

Naime, kako kaže Vakula, početkom novog tjedna na kopnu manje nestabilno te sunčanije i toplije, do utorka u većini područja vruće. U ponedjeljak još mjestimice može biti jutarnje magle, a poslijepodnevni su pljuskovi najvjerojatniji u gorju. Od srijede opet promjenljivije, s češćom kišom te uz malo nižu temperaturu zraka.

Na Jadranu u ponedjeljak sunčano, uz zapadni i jugozapadni vjetar. Većinom sunčano u Dalmaciji i u utorak, a na sjeveru nestabilnije uz mogućnost za poneki neverin. Njih osobito može biti u srijedu i četvrtak kada će biti malo manje toplo. U utorak će pritom zapuhati jugo, koje će u srijedu okrenuti na jugozapadni i sjeverozapadni vjetar, a u drugoj polovini tjedna bit će bure. 

Prva je trećina lipnja protekla uz izraženu toplinu posvuda u Hrvatskoj, što je zorno vidljivo, osim na podacima srednje dnevne temperature zraka, i na grafikonima hoda najviše i najniže temperature za Zagreb i Split, a podjednako je i u ostalim mjestima.

Nakon kratkotrajnog osvježenja slijede ponovno iznadprosječno topli dani, većinom čak i vrući, pa ponovni prad temperature, vjerojatno samo kratkotrajan. Stoga je sve vjerojatnije kako ćemo imati još jedan iznadprosječno topao mjesec.

Hoće li biti ekstreman kao travanj i svibanj još je rano za pouzdano prognozirati. No, vjerojatnost postoji...

10.06.2018. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno