« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
LOVA

Uber pronašao ulagače

Najveći japanski proizvođač vozila i Denso zajedno će investirati 667 milijuna dolara a fond SoftBank Vision 333 milijuna dolara

Uber pronašao ulagače
Uber pronašao ulagače (Arhiva)
Više o

Toyota Motor

,

Uber

,

Densa

,

Softbank Vision

Toyota Motor, dobavljač automobilskih dijelova Densa i fond Softbank Vision najavili su da će uložiti milijardu dolara u američku tehnološku kompaniju za posredovanje u uslugama prijevoza Uber.

Odluka o ulaganju u novo Uberovo poslovanje, grupu Advanced Technologies, donesena je "kako bi se ubrzao razvoj i komercijalizacija usluga dijeljenja prijevoza visoko automatiziranim vozilima", navodi se u priopćenju Toyote.

Najveći japanski proizvođač vozila i Denso zajedno će investirati 667 milijuna dolara a fond SoftBank Vision 333 milijuna dolara, čime će se vrijednost novog Uberovog poslovanja popeti na 7,25 milijardi dolara.

Toyota je u kolovozu uložila 500 milijuna dolara u Uber, a danas su poručili da će njihovo novo ulaganje u i proširenje partnerstva „pripremiti kompanije i cijelu automobilsku industriju za masovnu proizvodnju i komercijalizaciju automatiziranih automobila namijenjenih zajedničkom prijevozu i odgovarajućih usluga".

Japanska automobilska kompanija planira u sljedeće tri godine u novo Uberovo poslovanje uložiti još 300 milijuna dolara kako bi pokrila troškove povezane s tim aktivnostima.


20.04.2019. 15:45:00
Novi komentar
nužno
nužno