« Hi-tech
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
ZANIMLJIVO

Uber, noćna mora taksista i u Zagrebu?

Zagrebački taksisti uskoro bi se mogli naći pod prijetnjom povoljnije konkurencije. Prema pisanju portala Netokracija, globalno popularni Uber mogao bi zakucati i na vrata hrvatske metropole

Kako će ZG taksisti reagirati na Uber?
Kako će ZG taksisti reagirati na Uber? (Arhiva)
Više o

Zagreb

,

aplikacija

,

taksi

,

Uber

Uber je jedna od danas najpotentnijih tehnoloških tvrtki na svijetu koja potpuno mijenja industriju prijevoza te taksistima donosi noćne more. Nakon Bukurešta, Beča i Varšave, uskoro otvara podružnice u Zagrebu, Beogradu i ostatku regije.

Uber ima više od 2,8 milijardi dolara osiguranog kapitala i prisutnost u 200 gradova u 55 zemalja širom svijeta.

Po prvi će se put hrvatskom poslovnom svijetu s interesom za digitalnu transformaciju predstaviti na Netokracijinom OMGcommerceu, koji se 4. svibnja održava u Zagrebu!

Iako se na prvi pogled čine tek kao bezopasna mobilna aplikacija za naručivanje prijevoza, Uber je toliko učinkovit u svojoj namjeri da razne taksi i prijevozne službe zamijeni globalnom mrežom svojih "Uber" vozila, da se očekuje da će do kraja 2015. godine ostvariti preko 10 milijardi dolara prihoda.

Po dolasku u Hrvatsku Uber bi se mogao pretvoriti u 'trn u oko' domaćim taksistima, kao što je svojedobno Cammeo nižim cijenama bio za zagrebački Radio Taksi. 

20.04.2015. 10:53:00
Novi komentar
nužno
nužno